Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post autor: Hanni » 13 kwie 2008, 19:08

Właśnie skończyłem oglądać mecz. Mecz który może decydował o mistrzostwie a może i nie. Z resztą nie jest to już ważne. Z taką grą nie mamy czego szukać w Europie, a także w Anglii. Był to mecz który obrazował cały nasz sezon. Pierwsza połowa OK, druga o kant dupy rozbić. Powoli zaczynam wątpić w Wengera. Może jest to trener dobry, pisałem kilka tygodni temu że chciałbym aby został na Emirates na długo ale...
Kilka jego decyzji jest dla mnie niezrozumiałych. Taki trener jest dobry w Ajaxie, ale nie w Północnym Londynie.

1. Czy Adebayor to jest napastnik na 1 jedenastkę takiego klubu jak Kanonierzy i to jeszcze do wypełnienia luki po wspaniale grającym Thierrym?

2. Cały sezon przestał w bramce Almunia. Miał wzloty i upadki ale przestał. Jak dzisiaj usłyszałem od komentatorów C+ wypowiedź Lehmanna, że gdyby on stał na Anfield to bylibyśmy w półfinale to może i miał racje. Dzisiaj bronił kapitalnie.

3. Eboue na prawej pomocy... kto to w ogóle jest... w silnych europejskich klubach grają tam tacy zawodnicy jak: Gattuso, Ronaldo, Ribery, Messi... a trzeci najbogatszy klub w Europie nie potrafi kupić kogoś porządnego? Moim zdaniem Wenger to sknerus, a nauczył się tego w Japonii gdzie nie miał jakiegoś specjalnego budżetu i nie wydawał prawie nic. A ile mamy w banku? 80 mln funtów? Czy coś jest nie tak?
Fergie to Szkot, a grosza nie żałuje.

Moim zdaniem w Arsenalu są gracze wokół których należy budować porządny europejski zespół. Są to: Clichy (dzisiaj zagrał prawie tak po profesorsku jak Cannavaro na Mundialu), Fabregas, Walcott, ewentualnie Hleb i Rosicky. Czy Wy myślicie że Flamini na drugi rok będzie grał tak jak teraz? Czy taki klub jak Arsenal nie stać na lepszego zmiennika na napad jak Bendtner? Nie oszukujmy się ale ManU takich jak on ma na pęczki a żaden z nich nie gra. Wystarczy spojrzeć jak Pique jest wprowadzany do składu. Fergie kilka lat temu nauczył się co to znaczy budować zespół na wychowankach i na 'taniej sile roboczej'. Teraz stworzył mocny zespół i nam też tego potrzeba. Te 80 mln to może być nawet mało, no Arsene (jeśli zostanie na przyszły sezon) nie wyda pewnie nawet 20 mln.

Potrzebni są: przede wszystkim porządny jeden lub 2 napastników, porządny pomocnik (przed sezonem był Ribery-no ale po co), solidny obrońca i kilka porządnych zmienników. Bo jak się gra na tylu frontach to jednak to musi być 20 porządnych zawodników. No ale jak my mamy takie gwiazdy jak Diaby czy Senderos na 1/4 LM to nie ma się co dziwić, że gramy jak gramy.

Era Wengera w Arsenalu się skończyła. I mówię to otwarcie. Zespół trzeba dokumentnie przebudować. Moim zdaniem potrzebny jest nowy trener który zbuduje w Londynie porządne mocarstwo. Bo kasa jest, stadion jest, młodzież jest... TO CZEGO NAM BRAKUJE!?
Od 4 lat jesteśmy BEZ NICZEGO.

Wróć do „Anglia”