Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post autor: guru » 14 kwie 2008, 1:48

amolinn pisze:Bez przesady. Przed obecnym sezonem przyszli Eduardo, Sagna i Diarra, a więc całkiem dobrzy zawodnicy. Może to nie był szczyt marzeń ale chyba nikt na nich nie narzekał.
Chciałbym żeby w tym sezonie przyszło jeszcze 3-4 właśnie takich zawodników. Diarra niestety już u nas nie gra, ale zawodnikiem jest bardzo dobrym. Sagna świetnie się zaaklimatyzował i moim daniem jest lepszy od Eboue. Eduardo? Niestety doznał długoterminowej kontuzji, ale do tego czasu bardzo dobrze się prezentował. Bardzo dobry transfer, chociaż uważam, że Wenger za długo z nim czekał.

Wiele razy już wałkowaliśmy temat transferów. Ja tam lubię o tym pisać, więc znowu się podzielę swoimi spostrzeżeniami. :P

Bramka- jakiegoś bramkarza, który konkurowałby z Fabiańskim o miano zmiennika Almuni.

Lewa obrona- W tym sezonie na szczęście nie mieliśmy z tym problemu, bo Clichy mało kiedy wypadał ze składu. Traore to nie jest jeszcze piłkarz na pierwszy skład (wypożyczyć go). Na lewą obronę mam kandydata. Jest nim Shorey. :wink:

Nie wiem czy opłaca się kupować zmiennika dla Cesca. Jest Diaby, ale nadal nie wiadomo gdzie będzie go wystawiał Wenger. Ja bym chciał zobaczyć go w środku pola.

Lewe skrzydło- Rosickiego nie można traktować jako zawodnika do podstawowej 11, skoro ma takie problemy zdrowotne. Umiejętności piłkarskie ma wysokie, ale nie można liczyć na jego dostępność. Dlatego pasowałby ktoś naprawdę dobry (mnie się śni Quaresma :P ). Kandydata zawsze można znaleźć. Wspomniany już Quaresma, Silva, Ben Arfa, Young, N'Zogbia czy tam jeszcze ktoś.

Kolejna pozycją jest atak. Eduardo nie ma co wliczać na przyszły sezon. Van Persiego można liczyć jako 0,5, bo tylko przez pół sezonu jest z niego pożytek. Pozostaje nam Ade i Bendtner. To za mało. Wróci jeszcze Vela, ale on będzie bardziej zapchajdziurą. Trochę w ataku, trochę na skrzydle. Coś jak teraz Walcott. Ale do rzeczy. Na oku mam zajebistego kandydata- Zarate. :wink:

Czyli mówimy tu o 4 wzmocnieniach. To nie tak dużo, biorąc pod uwagę sprzedaż Gilberto i koniec kontraktu Jensa.

Ciekawe co z tym Gouffranem? Bardzo bym go chciał. Atak- prawe skrzydło. Nigdy za wiele.
ddworakk pisze:Ribery ponoc przed sezonem mial przejsc do Arsenalu ale za duzo chcial zarabiac i Wenger sie na to nie zdecydował... A teraz za pozno na to.
Wenger jest dziwny. Tego Riberyego nigdy mu nie wybaczę.
ddworakk pisze:Moze powrot Bentley'a dobry pilkarz w dodadku to nasz wychowanek
Podaj mi jednego zawodnika, który został sprzedany, a potem został z powrotem kupiony przez Wengera.

Wróć do „Anglia”