Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 16 kwie 2008, 18:31

Dziś meczyk z Parmą i mam malutkie obawy co do tego meczu. Sporo absencji, a do tego nie najlepiej radzimy sobie ze słabszymi rywalami, zwłaszcza po meczach z tymi lepszymi :P

1 Buffon
2 Birindelli
3 Chiellini
7 Salihamidzic
8 Camoranesi
10 Del Piero
11 Nedved
12 Belardi
17 Trezeguet
20 Palladino
21 Grygera
23 Nocerino
25 Stendardo
28 Molinaro
30 Tiago
32 Marchionni
36 Castiglia
43 Ariaudo
45 Essabr

Oto lista wybrańców na Parme. Nie jest najlepiej, zwłaszcza w środku pola, gdzie zabraknie Sissoko oraz Zanettiego. Nasze oczy kaleczyć będzie pewnie Tiago lub Nocerino ale po kolei. Zastanawiam się jaki skład wypuści Ranieri. Kilku podstawowych zawodników nie może zagrać ale i np Buffon miał być oszczędzany i tak już bywało, gdy w tygodniu graliśmy 3 mecze. W niedziele przecież teoretycznie trudniejsze spotkanie z Atalantą. Dałbym zagrać dziś Belardiemu w bramce, bo zdrowie Gigiego najważniejsze, a nasza sytuacja w tabeli i tak nie jest najgorsza. W obronie wciąż nie maZebiny, a i wypadł nam Legro. Pewnie zastąpi go Stendardo więc linię obrony widzę tak Grygera-Stendardo-Kielon-Molinaro, w sumie nie ma zaskoczenia. Co do pomocy, właśnie wypadł nam środek... Na szczęście wraca Nedved, spodziewam się też Hasana w pierwszym skłądzie. Co prawda sam mecz z Milanem był słaby w jego wykonaniu (poza bramkami), to jednak po strzeleniu 2 bramek Milanowi pewnie wyjdzie w pierwszym. Chciałbym też dziś zobaczyć Palladino. Mało szans dostaje Palla, nie jest przecież kaleką, potrafi zagrać dobrze, miewa przebłyski dobrej gry, ma talent, ale dostaje mało szans, a jeśli już dostaje, to jest pod dużą presją. Mimo wszystko szkodaby mi było, gdyby odszedł po sezonie, bo stać go na dużo. Jedyne czego potrzebuje, to gra, gra i jeszcze raz gra, co pomogłoby mu w ustabilizowaniu formy. Niestety w podstawowej jedenastce nie ma dla niego miejsca, cóż poradzić... Nie skreślałbym jednak w ten sposób zawodników po 1-2 nieudanych spotkaniach. Taki Tiago gra padake i dostaje szanse za szansą, a Palla zagrał 2 słabe mecze i nie powącha już murawy :roll: Wolę po stokroć jego, niż Tiago i chciałbym zobaczyć dziś Palle. Zobaczymy czy Ranieri jest podobnego zdania ale... :roll: Chciałbym zobaczyć dziś taką linię pomocy (od lewej): Palla-Nedved-Camor_Hasan. Sami skrzydłowi :lol: Ewentualnie zamiast Palladino- Nocerino (oczywiście on już na środku), bo na Tiago nie mam ochoty już patrzeć. On sam już wyraźnie myśli o odejściu, nie widać u niego zaangażowania, ucieka od gry i ogólnie leje na to wszystko :P Ciekawe też co z tym Marchionnim :think: W obliczu kontuzji Iaquinty, wybór napastników jest oczywisty: Alex-Treze. Gdyby jednak Kwinta był zdrowy, to też dałbym dziś odpocząć Del Piero. Kto wie, może właśnie Palla zmieni go w trakcie spotkania, bo Il Capitano ma swoje latka, trza dbać o niego :P a jak już wspomniałem, w niedziele dużo trudniejsze spotkanie.

Tak mniej więcej to widzę, kontuzje trochę uniemożliwiają rotację ale musimy sobie jakoś radzić. W Parmie też kilka absencji. Nie zagra ponoć Coly, który sprawiał nam mnóstwo problemów w pierwszym pojedynku. Oglądałem ostatni mecz Parmy z Empoli i po pierwszej połowie nasi dzisiejsi rywale siedli kondycyjnie. W II połowie nie grali już prawie nic (Empoli z resztą też) ale w I poklepali pare ładnych akcji. Parma walczy o utrzymanie więc dziś też zmobilizowana i tanio skóry nie sprzeda, dlatego nie będzie to dla nas spacerek. Liczę, że Treze w końcu coś ustrzeli, bo to tak nie może być :P No cóż, Forza Juve :]

Wróć do „Włochy”