Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 16 kwie 2008, 23:14

Legro nie gra Wink
Oczywiście, nie wiem skąd mi się to wzięło ;)

Wygraliśmy minimalnym nakłądem sił. Jedynie 30min na pełnych obronach, później już spokojnie kontrolowaliśmy wydarzenia na boisku. W zasadzie nie ma kogo wyróżniać, wszyscy zagrali w miarę poprawnie ale też bez rewelacji. Jeśli już bym musiał, to Palladino. Wywoływałem go dziś przed meczem i cieszę się z jego dobrego występu, no i oczywiście bramki. Kilku błędów się nie ustrzegł, jak każdy, rywal też nie był wymagający ale Palla i tak dał mi dziś powody do radości ;) Widać było chęć gry i dużą determinacje w jego grze, na pewno wykorzystał szansę daną mu dziś przez Ranieriego. Buffon nie miał wiele roboty, łapał jakieś tam szczury czy rykoszety :P Grygera dobrze grał w ofensywie ale jak już wspominałem, 2 razy w I połowie zostawił z tyłu ogromną Lucę ;) ale ogólnie dobrze, jak cała obrona świetnie dziś współpracowała, ile to spalonych było :lol: Camor jak zawsze pewny punkt, no i aktywnie skrzydła: Palla i Hasan, najbardziej w I połowie oczywiście. Nocerino na początku mało widoczny ale z perspektywy całego meczu, co najmniej poprawnie, próbował strzelać z dystansu. II połowa lightowa, bez rewelacji w ofensywie, spokojne rozgrywanie piłki i trzymanie Parmy na dystans. W sumie goście nie zagrozili dziś poważnie Buffonowi. Wszedł Tiago, niby poprawnie ale też kilka głupich strat było, ja to chyba do niego jakiś uraz mam, przykro mi :P Zdziwiła mnie tylko jego reakcja po golu, taką minę się robi, kiedy sie dostaje czerwoną kartkę, a nie strzela gola :roll: Z resztą miał tam dużo szczęścia, bo zdecydowanie za mocno podał tą piłkę do Treze i pewnie poszłaby w aut, na szczęście Morrone był we właściwym miejscu i o właściwym czasie :P W zasadzie ten samobój z niczego... No i nie wiem za co Couto dostał kartke, pewnie za pyskówki ale o co on tam się kłócił, skoro samobój w 100% prawidłowy :P W ataku Del Piero poprawnie, dobre te 30min, później bez rewelacji, jak i cała reszta zespołu. Miał 2 strzały z ostrego konta w trybuny :P ale powinien był moim zdaniem podawać do środka ale przy takim wyniku można sobie pozwolić. Podobała mi się dziś też gra Treze, nie czatował tylko w polu karnym ale też się cofał i brał czynny udział w rozgrywaniu, szukał gry, zaliczył pare dobrych podań. Fajnie, że i Marchionni w końcu wszedł :)

Nie jestem zachwycony grą, ale to był taki mecz, żeby się pooszczędzać. Z Parmą było dziś jak na treningu, nie grając rewelacyjnie wpakowaliśmy im 3 gole i bardzo fajnie jest :] wynik cieszy, gry wyśmienitej dziś nie oczekiwałem, bo to było po prostu takie spotkanie ;)

Aha, no i dlaczego bramkarz Parmy był tak strasznie wygwizdywany?? :>

Wróć do „Włochy”