AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Einar » 20 kwie 2008, 0:13

Ciekaw jestem jak sie rozstrzygnie sprawa sprzedaży klubu... podejrzewam że nowy sezon i tak rozpoczniemy w rekach jakiegoś miliardera (Soros?), a w sumie im szybciej przejmie klub tym lepiej - letnie Mercato.

Otóż sprawa podobno wygląda tak: żydowsko-węgierski amerykanin, wspomniany wcześniej Soros wystosował oferte kupna Romy... na co zarząd przypuszczalnie żeby wywindować cene ( :lol: ) albo zniechecic kupca wymyślił jakichś Arabów co to niby chcą Romę kupić :roftl3: I daja dwa razy wieksze pieniądze niż Soros :roftl3:

Myśle, że nawet w razie wycofania sie Amerykanina na Rome znajdzie sie chetny, bo to chyba obecnie najlepszy kąsek na rynku 8) No ale mówie - im szybciej tym lepiej - Mercato.

Osobiście - po głębokich przemyśleniach - jestem zwolennikiem sprzedania Romy. Bo to chyba jedyna szansa żeby klub wskoczył na półke wyżej w europejskiej hierarchii. Rodzina Sensich zrobiła wiele dobrego dla ASR, ale jej czas powoli zbliża się ku końcowi :cry: Wprawdzie obecnie drużyna jest mądrze budowana, ale niestety szczytem naszych mozliwości jest drugie miejsce w lidze i ćwierćfinał LM... Także opcja "amerykanin daje kase, Roselka w zarządzie" jak najbardziej mi odpowiada :wink: oczywiscie jesli Luciano bedzie miał wolną reke w kwestii doboru zawodników.

Btw ostatnio pomyślałem, że Romie po odejściu Manciniego na skrzydło przydałby się Ronaldinho, co o tym sądzicie? :smile2:

Wróć do „Włochy”