Nie koniecznie, przecież może polecieć Levante, Murcia i Recreativo. Zresztą Recreativo też nie ma łatwych spotkań :Jarzinho pisze:W kazdym razie wyleci z Primera jedna z ekip, ktora miala sie naprawde liczyc w walce nie tylko o puchary(Saragossa, Valencia).
Recreativo : Levante(d), Atletico(w), Villarreal(d), Almeria(w), Valladolid(d)
Saragossa : Espanyol(w), Deportivo(d), Valencia(w), Real Madryt(d), Mallorca(w)
Valencia : Osasuna(d), Barcelona(w), Saragossa(d), Levante(w), Atletico(d)
Osasuna : Valencia(w), Real Madryt(d), Mallorca(w), Murcia(d), Racing(w)
Getafe[/b] : Atletico(d), Villarreal(w), Almeria(d), Valladolid(w), Betis(d)
Tak to wszystko wygląda. Wszystkie drużyny mają ciężkie mecze. Ja to widze tak :
Recreativo : Ma najmniej punktów z całej stawki (razem z Saragossa). Jeżeli nie wygrają najbliższego spotkania z Levante, które ostatnio wygrało dwa spotkania z rzędu to daje im maksymalnie jeszcze 5 pkt, a to będzie oznaczało spadek do Segunda.
Saragossa : Zdecydowanie najcięższy terminarz. Jak go widzę to w sumie wątpię że się utrzymają. Wiadomo jak grają na wyjazdach, więc jeżeli zdobędą na obcych terenach 3 pkt to będzie sukces. Następnie mecz z rozpędzonym Deportivo które ma szanse zagrać w UEFA i o 3 pkt będzie szalenie ciężko. Ich nadzieja w tym że Real Madryt będzie już miał mistrzostwo ( a tak będzie na 100 %) i sobie to spotkanie odpuści.
Valencia : Z nimi nic już nie wiadomo. Jeżeli wygrają dwa najbliższe spotkania u siebie to moim zdaniem zachowają pierwszoligowy byt.
Osasuna : Także ma przed sobą bardzo ciężkie mecze, jednak przewaga 3 pkt nad strefą spadkową powoduje że w moim odczuci 3 punkty z Murcią zapewnią im pozostanie w lidze, bo w innych spotkaniach na pewno jeszcze wychaczą jakiś punkt.
Getafe : Ostatnio gra bardzo słabo, podłamane odpadnięcie z UEFA oraz przegranym finałem z Valencią. Remis u siebie z Saragossa i porażka na wyjeździe z Levante nie najlepiej wróżą tej drużynie. Jednak Getafe ma najwięcej punktów i jeszcze coś uzbiera na pewno, więc sądzę że na bank się utrzymają.
Z tego wszystkiego wychodzi mi że spadnie albo Recreativo albo
Saragossa.
Fernandes to był nie wypał, ale wcześniej grał bardzo dobrze, więc ciężko było przewidzieć że nie zaskoczy. Dość podobna sytuacji z Tiago. Sunny to zakup na przyszłość, a Helguera to zawodnik bardzo doświadczony.Jarzinho pisze:Jeszcze inna sprawa, ze Valencia chcac walczyc o cos nie powinna "wzmacniac" sie zawodnikami pokroju Fernandes, Sunny czy Helguera.
Jak Valencia się utrzyma to sądzę że być może z tych najważniejszych graczy odejdzie tylko Villa, choć być może uda się go namówić do pozostania. Co prawda ja bym oddał wszystko aby zobaczyć Silve na VC, ale to jest tak realne jak postawienie kupona z AKO 50 i wygranie go. Z tych pozostałych gracz to chętnie bym widział Nikola Zigica na VC, tylko za jakąś rozsądną cenę.Jarzinho pisze:Valencia sporo wydała i jakos nie wydaje mi sie, zeby Everton dal choc polowe za Portuglaczyka czy wreszcie dryblasa, o ktorym zapomnialem - Zigic.
Jarzinho pisze:Z innej strony to moze sie przysluzyc np. Barcelonie - Silva. Villa takze pewnie odejdzie, bo ciezko o cos walczyc jak za plecami jest Banega czy Maduro.
Gdyby jednak jakimś cudem Valencia spadła to w tym klubie jest wielu piłkarzy o których biło by się sporo klubów : Villa, Silva, Banega, Moro, Joaquin, Vicente, Miguel, Albiol, Zigic czy chociażby Marchena, Baraja, Hildebrand nie wspominając już o piłkarzach odsuniętych przez Holendra.