A ja nadal będę się domagał przynajmniej jednego, a najlepiej dwóch nowych obrońców. Mam nadzieję, że Canna zostanie na jeszcze jeden sezon, a może nawet i na dwa, jednak to tylko kwestia czasu zanim odejdzie, dlatego potrzeba nam młodego następcy Włocha. Ja widzę w tej roli Garaya za którego Real proponował 12 mln Euro, myślę, że cena uczciwa, tylko ta ostatnia kontuzja może trochę martwić, bo już mam dość tych urazów w szeregach przede wszystkim obronnych. Ale wracając do obrońców to pożegnałbym się już z Salgado, a z wielką przychylnością powitał Daniego Alvesa. Metzeldera raczej też bym zostawił, chociaż należałoby się głębiej zastanowić, a czytałem jakiś czas temu, że ktoś (bodajże Newcastle) oferowali za niego 12mln Euro, więc można by było sprzedaćvakabayashi pisze:na koniec słówko o naszej czwórce obrońców. W takim ustawieniu z taka formą jaka ma nasza czwórka obrońców - nie widze sensu w wzmocnianiu tej formacji. O ile oczywiście nie odejdzie Canna. Metzelder wyzdrowieje i ze spokojem bedzie mógł uzupełniać ewentulane kontuzje. Torres jest jako dubler dla Ramosa, Marcelo moze spokojnie sie rozwijać przy Heinze.
Meczu nie chcę mi się opisywać, bo nie mam na to zbytnio czasu, ale ważne 3 punkty i nie wyobrażam sobie, żebyśmy nie zostali mistrzami Hiszpanii po raz 31. A i mam nadzieję, że przegramy z Bilbao bo chcę szpaler i oklaski na SB przez Barcelonę, a jeszcze smaku upokorzenia dodałby fakt, wygranej na własnym stadionie.