Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: el Crack » 22 kwie 2008, 18:38

Dzisiaj wiadomością dnia jest niewątpliwie informacja o zainteresowaniu Essienem Realu Madryt. Jak podaje AS Real jest skłonny, albo już złożył ofertę w wysokości 25 mln Euro za Ghańczyka, jednak Chelsea żąda 35 mln Euro co wydaje mi się, że jest uczciwą ceną za chyba najlepszego pivota na świecie. Podobno Essien nie jest zadowolony w Londynie, szczególnie źle czuje się po odejściu Mou i jest spore prawdopodobieństwo, że odejdzie. Według mnie byłoby to znakomite wzmocnienie środka pola, a przy bardzo dobrej formie Gago, a i możliwe, że De la Reda, który raczej na 100% wróci do Realu Madryt, formacja defensywnych pomocników będzie służyła latami. Oczywiście biorę pod uwagę fakt o odejściu Diarry, którym zainteresowany jest Inter, a przez tą sprzedaż wyrównalibyśmy straty spowodowane kupnem Essiena. Faktem na plus gracza Chelsea jest również możliwość gry na boku obrony, a praktycznie we wszystkich elementach gry jest zawodnikiem zdecydowanie lepszym od Malijczyka, który nie może nadal zaaklimatyzować w Madrycie, a znajduje się już tutaj drugi rok. Po połowie pierwszego sezonu myślałem, że będą z niego ludzie, jednak w drugim sezonie strasznie mnie zawiódł. Głupie błędy, straty, podawanie do napastników drużyny przeciwnej na swoim polu karnym, próby rozgrywania i strzałów z dystansu o których nie ma pojęcia. Ostatnio z Racingiem zagrał przyzwoicie o ile nie dobrze, jednak to trochę za mało, wydaje mi się, że niezbyt pasuje do koncepcji Schustera. Jeśli chodzi o pivota to nie można zakontraktować chyba nikogo lepszego na tą pozycję i mam nadzieję, że to nie są wymysły ASa, który trzeba powiedzieć poprawił się znacząco i nie wypisuje już takich bzdur jak np. rok czy dwa lata temu. Przybywaj Michaelu 8)

Wróć do „Hiszpania”