Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: el Crack » 22 kwie 2008, 22:32

RealFan pisze:Nie sadze by na wypadek transferu kiedys doszlo do tego, aby na tej pozycji w Realu zagral. Chyba tylko z koniecznosci.

No tak o to chodziło, zresztą poza Ramosem na prawej mamy kiłę i mogiłę tj. Torresa i Salgado, więc Essien myślę, że lepiej by się sprawdził od nich, a parząc na skłonność do łapania kartek przez Ramosa to z tej umiejętności Ghańczyka należy się tylko cieszyć.
RealFan pisze:Arrow Schuster raczej bedzie dazyc do tego by grac jednym, a nie dwojka pivotow. Inna sytuacja bedzie miala miejsce tylko w nielicznych spotkaniach, gdzie konieczne bedzie zneutralizowanie rywala w srodkowej strefie, tak jak mialo to miejsce z Racingiem.
Zapewne, ale zobacz ile jest meczów w sezonie, wątpię, aby jeden DM poradził sobie przez 75% sezonu, jest liga mistrzów, la liga i CDR, każdy dostanie swoją szansę, chociaż są i minusy, tak jak mówisz, przyjście Essiena odbiłoby się na minutach Gago i DLR, jednak jak są lepsi od niego to niech to udowodnią, liczy się dobrą drużyny przede wszystkim. A ta trójka pivotów to wg mnie liczba idealna, nie za duża, nie za mała. Ciekawi mnie jak będzie wyglądać u nas sprawa zakupu rozgrywającego w lecie, bo może nie będziemy musili szukać daleko - Gago i DLR moze pozbawieni w większym stopniu pracy w defensywie będą sobie radzić dobrze w tym elemencie? A jest przecież jeszcze Granero. Podobno ma ponownie zawitać Javi Garcia na SB, jednak jakby przyszedł Essien to wg mnie Hiszpan nie miałby na co liczyć przy takiej konkurencji na DM.
RealFan pisze:lewa obrona
RealFan pisze:poza bramka
No nie wiem czy tutaj jest tak różowo. Prawdopodobnie Dudek będzie chciał odejść z Realu (właściwie chciał to już zrobić w zimowym mercato), więc jakiś klasowy zmiennik by się przydał dla Ikera.

Co do lewej obrony to może grać tam: Heizne, Marcelo i Torres, czyli tylko jeden prawdę klasowy obrońca. A go widziałbym raczej na środku jakby przyszedł jakiś dobry LO, jednak o takich dobrych jest trudno aktualnie. Marcelo to nadal talent, ale nic poza tym, właściwie czego oczekiwać po zawodniku, który dopiero w tym sezonie zaczął grać regularnie przez pewien czas. Torres natomiast ma o wiele słabszy sezon niż ten poprzedni.

Wróć do „Hiszpania”