Testy Gimnazjalne

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 22 kwie 2008, 23:17

bagg pisze:to u mnie (i w kraju) jest odwrotnie. sredni wynik z matematycznego jest zazwyczaj o jakies 4-5 punktow nizszy od humana.
Zaskakujące, ale nie siedzę w temacie tak, by cokolwiek udowadniać.
Fakt jest jednak faktem, zadania ścisłe można spokojnie ładnie zaliczyć pisząc dane i szukanie i mając małe pojęcie o tematyce. Tak sobie właśnie przeglądam te testy i klucz i myślę sobie, że możnaby się dostać do niezłego LO robiąc dane i szukane...
bagg pisze: a z tym sie nie zgodze, bo jak jest rozprawka, chociazby z poprzedniego roku - i temat jest o ogrodach to naprawde z latwoscia idzie lac wode o tym, jak babcia krysia ma fajny ogrodek. do tego nie trzeba takich szczegolow jakie potrzebne byly do tej charakterystyki.
Fakt jest jednak faktem, dzieciakom nic nie zabroniło przygotowywać się do charakterystyki, ani nauczycielom rzetelnie ich przygotować do egzaminu.
bagg pisze:rocznik 91 ma w tej chwili w lo taka ilosc lektur, ze nauczyciele zastanawiaja sie, jak to wszystko obejma i uwazaja, ze polowe sie powinno wyrzucic. tak wiec czasem nie checi brak a czasu najzwyczajniej. a i to wiem z wlasnego doswiadczenia.
Żart tkwi w tym, że pewnie większość polonistów świerzbią ręce do wyrzucenia wypocin papieża i durnych wymysłów ministrów z programu, a pewnie właśnie te śmiecie literackie (porównując do reszty programu, którą trzeba przerobić TEŻ, a nie PRZEDE WSZYSTKIM) będą na kolejnych egzaminach, bo w końcu Papa wielkim poetą był, a pisarze katoliccy nobla nie dostali tylko przez masonerię. :roll:
Żal mi tej młodzieży.

Wróć do „Hyde Park”