Zaskakujące, ale nie siedzę w temacie tak, by cokolwiek udowadniać.bagg pisze:to u mnie (i w kraju) jest odwrotnie. sredni wynik z matematycznego jest zazwyczaj o jakies 4-5 punktow nizszy od humana.
Fakt jest jednak faktem, zadania ścisłe można spokojnie ładnie zaliczyć pisząc dane i szukanie i mając małe pojęcie o tematyce. Tak sobie właśnie przeglądam te testy i klucz i myślę sobie, że możnaby się dostać do niezłego LO robiąc dane i szukane...
Fakt jest jednak faktem, dzieciakom nic nie zabroniło przygotowywać się do charakterystyki, ani nauczycielom rzetelnie ich przygotować do egzaminu.bagg pisze: a z tym sie nie zgodze, bo jak jest rozprawka, chociazby z poprzedniego roku - i temat jest o ogrodach to naprawde z latwoscia idzie lac wode o tym, jak babcia krysia ma fajny ogrodek. do tego nie trzeba takich szczegolow jakie potrzebne byly do tej charakterystyki.
Żart tkwi w tym, że pewnie większość polonistów świerzbią ręce do wyrzucenia wypocin papieża i durnych wymysłów ministrów z programu, a pewnie właśnie te śmiecie literackie (porównując do reszty programu, którą trzeba przerobić TEŻ, a nie PRZEDE WSZYSTKIM) będą na kolejnych egzaminach, bo w końcu Papa wielkim poetą był, a pisarze katoliccy nobla nie dostali tylko przez masonerię.bagg pisze:rocznik 91 ma w tej chwili w lo taka ilosc lektur, ze nauczyciele zastanawiaja sie, jak to wszystko obejma i uwazaja, ze polowe sie powinno wyrzucic. tak wiec czasem nie checi brak a czasu najzwyczajniej. a i to wiem z wlasnego doswiadczenia.
Żal mi tej młodzieży.