1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona

red85

Post autor: red85 » 23 kwie 2008, 10:11

Bienias pisze:red85 a wiesz ile druzyn w historii wygralo w jednym sezonie LM i zdobylo ewentualnie obronila tytul mistrza kraju? MU do nich sie nie zalicza czyli idac twoim tokiem myslenia to te 2 druzyny jako jedyne w historii mozna uzanc za najlepsze w Europie.
Ty patrzysz tylko i wyłącznie na wyniki, a ja nieco głębiej. Jak AFC odpadali z LM, a Premier League nie przegrali meczu grając przy tym piłkę nie z tej ziemii - to byli dla mnie najlepszą drużyną na świecie. Jak Liverpool dochodził do finału LM, a nawet go wygrał, a przy tym w lidze od kilkunastu lat nie jest w stanie nawet powalczyć o majstra, to w żaden sposób nie mogą być lepsi od United, AFC, czy CFC. Jak Milan może być uznawany za najlepszą drużynę na Starym Kontynencie, jak w lidze grał katastrofalnie?

Gdyby Barca grała piękny futbol, ale pechowo przegrali Mistrzostwo ze stratą +- jednego punktu, a do tego zwyciężyli LM,to nie omieszkałbym powiedzieć, że to oni w tym roku zasługują na tytuł najlepszych. Tak jednak nie jest. Te miano mnie osobiście pasuje tylko do United. I wydaje mi się, że o to właśnie chodziło userowi, którego ktoś wcześniej cytował.
Oczywiście, do końcu sezonu jest kilka tygodni, więc sporo się może zmienić, ale na tą chwilę ja to widzę tak :)

A to, że United nie zdobyli sezon wcześniej Mistrzostwo nie ma żadnego znaczenia. W sezonie 98/99 byli za to najlepsi.

Wróć do „Puchary Europejskie”