RealFan pisze: Wlasnie o to mi chodzi. Heinze jest idealnym obronca do tego, by zapewnial nam dobra defensywe. Twardy, nieustepliwy i pewny w swoich poczynaniach. Do ofensywy tez wychodzi (nie w kazdej akcji, ale wychodzi) i choc prawda jest, ze jest w tym o wiele gorszy niz Marcelo czy Carlos to jednak sama jego obecnosc z przodu jest istotna. A nikt inny nie bedzie tak dobrze zabezpieczal tylow, co jest jego podstawowym zadaniem. Marcelo czasem sie zapedzi i nie zdazy wrocic. Carlosowi zdarzalo sie to rzadziej, ale to tez zawsze ryzyko, a z biegiem czasu tez nie byl az tak efektywny w ataku. Kiedy nasz lewy obronca ma grac przeciwko Messiemu, Ronaldo, Joaquinowi, Navasowi, Alvesowi itp. zawodnikom to Heinze jest bez porownania lepsza opcja niz pilkarz grajacy ofensywnie.
Dokładnie też to miałem na myśli, więc może dwóch zawodników na tą pozycję (Heinze - Marcelo) o różnych charakterystykach będzie idealnym rozwiązaniem? Kiedy należy zagrać bardziej defensywnie wrzucamy Argentyńczyka, kiedy należy zaatakować pojawi się Brazylijczyk, mam nadzieję, że w następnym sezonie poprawi się w defensywie to będziemy mieć z niego pociechę na długie lata, a tak przy okazji dwie kolejki temu został wybrany do 11 zawodników z PD
No tak, 8 nowych zawodników to byłoby małe sambójstwoRealFan pisze:Nie oszukujmy sie. Real nie kupi osmiu nowych pilkarzy Laughing Trzech, czterech to jest max.