1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post autor: MENDEZ » 23 kwie 2008, 23:59

________ Barcelona 0:0 Man Utd __________

Z punktu widzenia kibica takiego jak ja - to znaczy żadnego z obu klubów (kibic dobrego widowiska, meczu) jestem zniesmaczony :?
Generalnie jest to powód ultra-defensywnego nastawienia Czerwonych Diabłów, którzy przez 90% czasu koncentrowali się na obronie, z rzadka kontratakując. Zamknięci przez gospodarzy na własnej połowie nie dali mi satysfakcji z obejżanego spotkania. Kibic MU domyślam sie, ze może przymknąc na to oko, gdyz remis jest zadawalającym wynikiem nawet biorąc pod uwage to, że nie wykorzystali karnego a w drugiej połowie należał sie im jeszcze jeden.

Barcelona--> zagrała dobre spotkanie, przez ok 63% czasu była w posiadaniu piłki. Genialnie broniący sie goście nie dali Barcelonie 100% okazji, chociaż Eto'o zresztą jak Carrick miał b. dobrą okazję, ale z dość ostrego kąta.
Szkoda, że Henry wszedł tak późno, widać, że szukał strzału, okazji, potrafił znaleść miejsce, wyjść do podania.

Przed rewanżem ---> szanse daje 55-45 dla Man Utd. Wiadomo, że u siebie zagraja zdecydowanie ofensywnie, ale wątpie też by Barca od początku broniła się jak dzisiaj MU. Bardziej ofensywny MU nie będzie miał tylu zawodników na obronie, a każde rozegranie akcji przez Barce może dać 100% sytuację.
Kibice MU cieszą sie z remisu, ale dla nich jest to NAJGORSZY remis - każdy bramkowy na Old Trafford daje awans Barcie. Tak więc obrona MU musi pozostac czujna - strata gola spowoduje, ze będą musieli strzelić 2 a to może okazać się b. trudne :lol:

PS: bałem się, ze jak Cristiano strzeli karnego MU przejdzie do głębokiej defensywy... ucieszyłem się, ze nie strzelił, myśląc, że będą grali otwartą piłkę... no ale bardziej defensywnie zagrać już nie można było :(

Wróć do „Puchary Europejskie”