Makis pisze:IMO te 60 mln wystarczy na to, by wzmocnic pozycje, na ktorych mamy najwieksze braki.
Największe czyli? Bo wg mnie playmaker, napastnik i obrońca to podstawa. Oczywiście można za te 60 mln kupić tych trzech zawodników, ale jakich zawodników...
Moje zdanie jest takie, że jeśli chcemy wygrać Ligę Mistrzów w następnym sezonie (co jest dla mnie priorytetem i pewnie dla zarządu też) to musimy kupić z 3-4 renomowanych piłkarzy. Przede wszystkim playmakera, bo z Gutim (z całym szacunkiem dla niego) jedynie PD wygramy.Makis pisze:Czytalem te wypowiedz, tylko co z tego Question Czy to ma oznaczac, ze mamy szastac kasa na prawo i lewo, nawet gdy nie jest to potrzebne (a moim zdaniem nie jest) Question Jest takie powiedzenie, ze bogaci oszczedzaja. Fajnie by bylo, gdybysmy zaczeli sie do niego stosowac.
No właśnie i tutaj potwierdzasz moją tezę, że Villa nie nadaje się do gry na szpicę, a do gry cofniętego napastnikaRealFan pisze:Czym innym jest taktyka zespolu, ktory gorne pilki kieruje na kogos innego (najczesciej Morientesa, ktory jest mistrzem gry w powietrzu)... i skupianie sie na innej grze - dolem, gdzie Villa moze najlepiej wykorzystac swoje mozliwosci,
RealFan pisze:Inaczej wygladaja Ruud i Huntelaar obok siebie, a inaczej obok siebie wyglada dwojka kreatywnych napastnikow, lubiacych sie tez troche cofnac i podac. Takie duety graja w wielu druzynach, tamte pierwsze, gdzie graja dwaj pilkarze bardziej uzaleznieni od dobrego podania w obrebach pola karnego sa duzo rzadziej spotykane, bo oni sabie przeszkadzaja, a Villa z Torresem sie wspomagaja i tak samo jest chocby, gdy razem graja Rooney z Tevezem - oni takze sobie nie przeszkadzaja mimo dosc podobnej gry. I rownie dobrze moglby wygladac duet napastnikow Raul - Higuain, kiedy graliby razem czesciej (choc zle nie wyglada na pewno), czy jeszcze lepiej Robinho - Higuain i srednie warunki fizyczne nie przeszkadzalyby nikomu, bo tacy dwaj pilkarze potrafia razem w ataku zdzialac cuda grajac po ziemi Krzywy Wszystko zalezy co woli trener - dwojke graczy kreatywnych, czy jednego takiego, a drugiego przede wszystkim a'la dostaw noge, ktory bierze udzial w rozgrywaniu akcji, ale troche mniejszy, czy woli jednego napastnika wspomaganego przez skrzydlowych - inne opcje nie sa brane pod uwage.
No właśnie, a policz ilu jest napastników w czołowych drużynach, którzy mają idealną charakterystykę, albo bardzo zbliżoną. Chodzi mi o dwóch kreatywnych napadziorów w systemie 4-4-2, ze świeca ich szukać...
Jeszcze raz powiem, że gra typowej 9 nie ogranicza się do "stania na sępa" i "dostawania nogi". A chętnie bym obejrzał te statystykiRealFan pisze:Nie mam liczb odnosnie akurat takiej statystyki, ale prawdopodobnie bys sie zdziwil. Obejrzyj sobie czasem mecz Liverpoolu i zobaczysz, ze Torres nie stoi na sepa.
Jeszcze nie wiadomo czy odejdzie Diarra, a Flamini raczej za darmo nie przejdzie (mimo chyba końca kontraktu). Podobno Juve też jest nim zainteresowane. A poza tym EssienEinar pisze:Flamini. Mógłby sie wam przydać za Diarre Think
PS. Podobno Real jest zainteresowany Ibrahimovicem, a agent piłkarza kontaktował się z Mijatovicem. Z całym szacunkiem dla Szweda, nie chciałbym go w Realu Madryt. Od kilku dobrych miesięcy nie strzelił bramki, a to co ostatnio strzelał to jedynie z karnych. Dodatkowo coś słyszałem o chronicznym urazie kolana Ibry, którego nie można wyleczyć, albo będzie to bardzo trudne, więc kolejny minus. No chyba, że przyszedłby za grosze bo podobno niezbyt dobrze czuje się we Włoszech