Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: el Crack » 24 kwie 2008, 20:33

Makis pisze:IMO te 60 mln wystarczy na to, by wzmocnic pozycje, na ktorych mamy najwieksze braki.

Największe czyli? Bo wg mnie playmaker, napastnik i obrońca to podstawa. Oczywiście można za te 60 mln kupić tych trzech zawodników, ale jakich zawodników...
Makis pisze:Czytalem te wypowiedz, tylko co z tego Question Czy to ma oznaczac, ze mamy szastac kasa na prawo i lewo, nawet gdy nie jest to potrzebne (a moim zdaniem nie jest) Question Jest takie powiedzenie, ze bogaci oszczedzaja. Fajnie by bylo, gdybysmy zaczeli sie do niego stosowac.
Moje zdanie jest takie, że jeśli chcemy wygrać Ligę Mistrzów w następnym sezonie (co jest dla mnie priorytetem i pewnie dla zarządu też) to musimy kupić z 3-4 renomowanych piłkarzy. Przede wszystkim playmakera, bo z Gutim (z całym szacunkiem dla niego) jedynie PD wygramy.
RealFan pisze:Czym innym jest taktyka zespolu, ktory gorne pilki kieruje na kogos innego (najczesciej Morientesa, ktory jest mistrzem gry w powietrzu)... i skupianie sie na innej grze - dolem, gdzie Villa moze najlepiej wykorzystac swoje mozliwosci,
No właśnie i tutaj potwierdzasz moją tezę, że Villa nie nadaje się do gry na szpicę, a do gry cofniętego napastnika :P
RealFan pisze:Inaczej wygladaja Ruud i Huntelaar obok siebie, a inaczej obok siebie wyglada dwojka kreatywnych napastnikow, lubiacych sie tez troche cofnac i podac. Takie duety graja w wielu druzynach, tamte pierwsze, gdzie graja dwaj pilkarze bardziej uzaleznieni od dobrego podania w obrebach pola karnego sa duzo rzadziej spotykane, bo oni sabie przeszkadzaja, a Villa z Torresem sie wspomagaja i tak samo jest chocby, gdy razem graja Rooney z Tevezem - oni takze sobie nie przeszkadzaja mimo dosc podobnej gry. I rownie dobrze moglby wygladac duet napastnikow Raul - Higuain, kiedy graliby razem czesciej (choc zle nie wyglada na pewno), czy jeszcze lepiej Robinho - Higuain i srednie warunki fizyczne nie przeszkadzalyby nikomu, bo tacy dwaj pilkarze potrafia razem w ataku zdzialac cuda grajac po ziemi Krzywy Wszystko zalezy co woli trener - dwojke graczy kreatywnych, czy jednego takiego, a drugiego przede wszystkim a'la dostaw noge, ktory bierze udzial w rozgrywaniu akcji, ale troche mniejszy, czy woli jednego napastnika wspomaganego przez skrzydlowych - inne opcje nie sa brane pod uwage.

No właśnie, a policz ilu jest napastników w czołowych drużynach, którzy mają idealną charakterystykę, albo bardzo zbliżoną. Chodzi mi o dwóch kreatywnych napadziorów w systemie 4-4-2, ze świeca ich szukać...
RealFan pisze:Nie mam liczb odnosnie akurat takiej statystyki, ale prawdopodobnie bys sie zdziwil. Obejrzyj sobie czasem mecz Liverpoolu i zobaczysz, ze Torres nie stoi na sepa.
Jeszcze raz powiem, że gra typowej 9 nie ogranicza się do "stania na sępa" i "dostawania nogi". A chętnie bym obejrzał te statystyki :wink:
Einar pisze:Flamini. Mógłby sie wam przydać za Diarre Think
Jeszcze nie wiadomo czy odejdzie Diarra, a Flamini raczej za darmo nie przejdzie (mimo chyba końca kontraktu). Podobno Juve też jest nim zainteresowane. A poza tym Essien :twisted:

PS. Podobno Real jest zainteresowany Ibrahimovicem, a agent piłkarza kontaktował się z Mijatovicem. Z całym szacunkiem dla Szweda, nie chciałbym go w Realu Madryt. Od kilku dobrych miesięcy nie strzelił bramki, a to co ostatnio strzelał to jedynie z karnych. Dodatkowo coś słyszałem o chronicznym urazie kolana Ibry, którego nie można wyleczyć, albo będzie to bardzo trudne, więc kolejny minus. No chyba, że przyszedłby za grosze bo podobno niezbyt dobrze czuje się we Włoszech

Wróć do „Hiszpania”