Skoro Schuster nie chce obroncy to wniosek jest taki, ze ta kwota wystarczyel Crack pisze: Największe czyli? Bo wg mnie playmaker, napastnik i obrońca to podstawa. Oczywiście można za te 60 mln kupić tych trzech zawodników, ale jakich zawodników...
Nigdzie nie jest powiedziane, ze napastnik na szpicy musi bardzo duzo grac glowa. U nas na szpicy gra Raul i do niego tez wiekszosc pilek jest kierowana na noge, a nie na glowe, ktora strzelil w lidze trzy bramki, co jest i tak wynikiem bardzo dobrym. Guiza strzelil 2, Milito tak jak Raul 3, Nihat bedacy najlepszym strzelcem Villareal ani jednej, Eto'o 2, Ruud 2, Forlan ani jednej, Morientes 2 (ale on ma tylko 6 bramek i jest tym gosciem od gry glowa). Villa 1. Tylko Fabiano i Kun sie wyrozniaja z piecioma trafieniami glowa w La Liga. Poza tym piszesz Villa nie nadaje sie do gry na szpice tylko na cofnietego napastnika, a chwile pozniej piszeszel Crack pisze: No właśnie i tutaj potwierdzasz moją tezę, że Villa nie nadaje się do gry na szpicę, a do gry cofniętego napastnika
el Crack pisze:Jeszcze raz powiem, że gra typowej 9 nie ogranicza się do "stania na sępa" i "dostawania nogi".
A tak poza tym u nas ma kto grac glowa - nie zapominaj o tym.
Przyklad Ci napisalem dwoch graczy podobnych (Roo, Tevez). Duzo tego nie ma, ale nie dlatego, ze nikt tak grac nie chce, tylko takich napastnikow strzelajacych duzo bramek i jednoczesnie bardzo kreatywnych i ze swietna technika jest bardzo bardzo malo i trudno o dwoch takich w jednym zespole. Duzo latwiej jest miec jednego takiego i drugiego bardziej podobnego w swoim stylu gry do van Nistelrooya. Dlatego w wiekszosci zespolow cos takiego widzimy, a nie dlatego, ze nikt nie chce grac dwojka napastnikow ze smykalka. To wlasnie takiego kogos jak Villa, Torres, van Persie ze swieca szukac na rynku.el Crack pisze: No właśnie, a policz ilu jest napastników w czołowych drużynach, którzy mają idealną charakterystykę, albo bardzo zbliżoną. Chodzi mi o dwóch kreatywnych napadziorów w systemie 4-4-2, ze świeca ich szukać...
Ale jak czytam Twoje posty to zaczynam watpic czy Villa jest napastnikiem czy Mediapunta (ciagle w takiej roli probujesz go przedstawic)