Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: el Crack » 24 kwie 2008, 22:59

RealFan pisze:Skoro tak to czemu oczekujesz od naszego nowego napastnika swietnej gry glowa? Przeciez "nie ma kto mu wrzucic" i "Schuster tego nie wymaga". W zwiazku z tym nie wiem do czego zmierzasz.

Strasznie tego nie wymagam, ale dobrze by było jakby to umiał, a jeśli jakaś 9 do nas przejdzie to z pewnością głową grać będzie potrafiła.
Co Villa potrafi jeszcze lepiej Wink
I właśnie do tego zmierzam. Dlatego byłby idealnym wzmocnieniem i dlatego właśnie miałby grać za Ruudem ;)
RealFan pisze:Rooney jest pilkarzem, ktory czesto sie troche cofa, Tevez takze, a mimo to,gdy graja razem (nie dzieje sie tak w kazdym meczu) to nie mozna powiedziec, zeby zle ze soba wspolpracowali.
Tak, ale ja nie pamiętam meczu w którym graliby razem w ataku na "kreatywnych napadziórów" zawsze tam wmiesza się C.Ronaldo.
Gra sie nie klei i nie wyglada dobrze, kiedy graja ze soba dwie "9", a dwaj kreatywni wygladaja bardzo dobrze.
A no popatrz, Raul z Ruudem uzupełniali się znakomicie, a przecież Raul wrócił na swoją pozycję typowej 9 :P . A gra najlepiej wygląda wtedy gdy gra typowa 9 i cofnięty napastnik, taki styl jest preferowany w większości klubów europejskich, oni nie mogą się mylić ;)
RealFan pisze:Zawodnik grajacy za plecami napastnika/ow to Mediapunta
Tak, ale nie zawsze. Grającego za Moro Villi tak nazwać nie można.
RealFan pisze:Wyglada na to, ze Schuster szuka troche innego napastnika (priorytet), co absolutnie nie znaczy, ze gdyby byla mozliwosc kupienia Villi, nie chcialby go w zespole.
Schuster już niejednokrotnie wspominał, że brakuje mu typowej 9 podczas nieobecności w składzie Ruuda, bo tak naprawdę to poza Soldado i Ruudem nie mamy takowego zawodnika. Raul gra tam aktualnie i nieźle mu to wychodzi, jednak tam mi pasuje bardziej Ruud. Natomiast na miejsce cofniętego jest Higuain, Raul (który jest tak uniwersalnym graczem, że może również tam grać czy Saviola. A zawsze też można zagrać Robinho czy na jednego napastnika.

Wróć do „Hiszpania”