Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: Hamek84 » 25 kwie 2008, 17:18

Zostają:
Wojciech SKABA
Wojciech SZALA
Dickson CHOTO (Zimbabwe)
Błażej AUGUSTYN
ROGER Guerreiro
Piotr GIZA
Aleksandar VUKOVIĆ (Serbia)
Przemysław WYSOCKI
Takesure CHINYAMA (Zimbabwe)
Sebastian SZAŁACHOWSKI
Jakub WAWRZYNIAK
Jakub RZEŹNICZAK
EDSON da Silva (Brazylia)
Maciej RYBUS
Miroslav RADOVIĆ (Serbia)
Kamil MAJKOWSKI
Adam FRĄCZCZAK
Ariel BORYSIUK
Jan MUCHA (Słowacja)

Odchodzą:
Antonio Martin Aguilera 'BALBINO' (Hiszpania) - Nieporozumienie
Tomasz KIEŁBOWICZ - miał już swoje 5 minut
Maciej GOSTOMSKI - Wypożyczyć
Maciej KORZYM - wiecznie szan dostawał chyba nie będzie?
Bartłomiej GRZELAK - drewno, lepiej się go pozbyć teraz
Piotr BRONOWICKI - co on robi w Legii to ja wogóle nie wiem
INAKI ASTIZ Ventura (Hiszpania) - No niestety, nie uda nam się go zatrzymać.
Marcin SMOLIŃSKI - Wypożyczyć
Martins EKWUEME (Nigeria) - Wypozyczyć

Przybędą:
Kostiantyn MACHNOWSKYJ (Ukraina) -> ŁKS Łódź
Kamil GROSICKI -> FC Sion

Powinno przyjść także conajmniej dwóch dobrych napastników!
Mówi się o Mięcielu - jestem za, jest szybki, doświadczony i utożsamiany z Legią. Mówi się o Robaku...hm..może być z niego drugi Klatt lub Grzelak...ale chyba warto spróbować! Alternatywy? Żewłakow z Dender, Claudio Lopez z Kansas City Wizzards lub ten cały Lewandowski ze Znicza :) Potrzebny jesttakże stoper bo Astiza nie uda nam się zatrzymać. Możnaby postarać się o Pietrasiaka, Arbolede lub Bieniuka, a z graczy zagranicznych renomowanym zawodnikiem do wzięcia jest Węgier Atilla Dragoner z Ferencvarosu. Kiedyś oglądałem mecze Partizana i dostrzegłem tam Branimira Bajicia obecnie grającego w Koblenz - też bardzo dobry libero, reprezentant Bośni.
Bardzo jest nam potrzebny także prawy obrońca i tutaj widzę w Polskiej lidze tylko jednego wartościowego zawodnika: Bartczak z Zagłębia Lubin! Edson często łapie kontuzje więc jemu też przydałaby się konkurencja, myślę tu o Broziu z Widzewa. A jeśli też nie uda nam się zatrzymać Rogera to na jego miejsce brałbym Napoleoniego, także z Widzewa. Tych trzech ostatnich zawodników gra w klubach które w przyszłym sezonie wypadną więc zawodnicy będą do wzięcia! Myślę także że jeśli Giza nie odzyska formy to...musimy mieć jakiegoś zmiennika dla niego! Prawdziwego playmakera! Mówi się o Gargule i Majewskim i to są chyba najlepsze rozwiazania, albo jeden albo drugi....ale trzeba szybko działać bo ten pierwszy może wylądować w Wiśle a drugi w Blackburn! Jeszcze o Vuko - walczak i doświadczony pracuś...ale często gubi formę...jakby poczuł na plecach oddech Riu Miguela (chyba jeden z lepszych piłkarzy od czarnej roboty w lidze) lub Dancha z Górnika to może z tą formą nie byłoby tak źle!
Młodych zawodników (Rybus, Majkowski, Borysiuk, Frączczak, Wysocki) należy na stałe włączyc do kadry, a Gostomskiego, Smolińskiego i Ekwueme wypożyczyć gdzieś do niższej ligi, niech się ogrywają!

I jeszcze jedno - nie żałować pieniędzy!

Wróć do „Polska”