Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: vakabayashi » 25 kwie 2008, 20:12

el Crack pisze:to wystarczyłoby przedłużyć kontrakt z Helguerą czy zaproponować kontrakt profesjonalny Macie i zapewnić występy w podstawowej drużynie
Mata dostał dobry nowy kontrakt od Realu. Nie było w nim mowy o zagwarantowaniu występów w 1-składzie ale obietnica m.in wypożyczenia i niezłe warunki finansowe. Mlody hiszpan nie przystał na te warunki i po końcu kontraktu u nas wybrał Valencie. Wg mnie Real zrobił wszystko by go zatrzymać. Nic wiecej nie mozna było zrobić. Co mieliśmy go okłamać ze bedzie grał w miejsce Robinho :roll:

Mata miał kontrakt podpisany jeszcze za "wielbiciela" wychowanków Realu - Florentiono Pereza - ten podpisaywał z wychowankami kontrakty co najwyżej 2-letnie :? Gdyby był dłuższy założe sie ze Real by go nie puścił bez np. klauzuli powrotu

Chlopak jest ambitny nie ma sie co mu dziwić ze odszedł szans na gre nie miał wierzył we włąsne możliwości chciał sie rozwijać i jak widać nie mylił sie. Postawa Maty to jedyny plus transferowy Valenci w tym roku

Portigolem tak jak pisze RealFan Mata nie zostanie. Gra na innej pozycji i jest innym typem pilkarza, poza tym jak pisałem jest bardzo ambitny. myśle ze błędów Portillo nie popełni.

Portillo to osobny przypadek, chlopak wystrzelił z rozwojem by potem popełnić kilka błędów jesli chodzi o wybór klubów (Brugge, Fiorentina a teraz Ossasuna) to wciąż moze być dobrej klasy zawodnikiem. Choć w mega cracka chyba sie juz nie przekształci :wink:

Helguera - dobrym zawodnikiem :arrow: był :!: dziwiłem sie jak sprowadziłą go Valencia. Ivan z wiekiem stracił koncentracje i rzadko kiedy zdaża mu sie grać równe mecze. Z wiekiem też nie zyskał na szybkości a i przeszłość z gry na DM mu nie pomaga w dobrym ustawianiu sie na boisku. Pamietam jak Capello który szczególną wage zawsze przykładał do obrony po 2 tyg w Realu podziekował Helguerze za gre i prawie odesłał do rezerw (numer Ivana przeszedł na Diarre jak jeszcze obaj byliu w klubie)

Wróć do „Hiszpania”