Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 25 kwie 2008, 20:55

Mamy Maicona na prawa obrone, ale pewnie przydałby się jakis Daniel Alves lub Sergio Ramos jako zmiennika dla niego.
Chuchu pisze:nadaje reszta to sredniaki z Serie A lub zawodnicy którzy w przyszlosci mogą byc gwiazdami.
1. Maicon potrzebuje zmiennika. Il Capitano jest juz raczej pomocnikiem, z kazdym rokiem coraz starszym niestety. Warto sciągnać klasycznego prawego defensora, bo takiego brak na ławce. Warto także oszczedzać Zanettiego, bo on daje temu zespołowi wiele równiez poza boiskiem. Dlatego pojawiaja się propozycje Konko, czytałem też o Maggio. Nie sa to sredniacy, sa to solidni ligowcy, którzy przy olbrzymim natęzeniu spotkań moga byc przydatni. Jeden ma 23 drugi bodaj 25 lat, wiec gracze rozwojowi. Działanie klubu słuszne. Tylko jeśli chodzi o Włocha to on jest chyba na wspołwłasności Dorii z Violą i oprócz kasy kosztowało by Inter chyba Fatica. Co najmniej z poł Fatica. A zawodnik ciekawy i cza wywazyć czy gra warta świeczki.
Mancini mówił jescze o Inlerze. Patrzac przez pryzmat formy Stankovica, urazowosci Vieiry, chimeryczności Cesarów, Solarich to Inl(t)er przy nich zagrał turbosezon w Udine. Poczekajmy, zobaczymy czy trener widzi miejsce dla Dacourta, jak potocza się transfery Hleba, definitywne przejście Jimeneza.

Widać, że Inter chce w przyszłym sezonie bazować na kadrze z tego sezonu, więc wydaje sie że Mancini zostanie na stanowisku trenera (choć ostatnio ma częste menstruacje i za dużo myśli) i ewentualnie pouzupełniac luki wartosciowymi zawodnikami. Szczególnie wzmocnić ofensywe i kreatywność drugiej linii. Wole plotki o Inlerze, Rosinie, Hlebie w mediach niz ile to damy za Aguero, Lamparda czy Ronaldinho. Decydenci Nerazzurrich stawiaja na kolektyw i ja w pełni popieram takie działanie. Gwiazdy to raczej wisienki na torcie, bo to zespoł je kreuje a nie odwrotnie.

2. Nie wiem co złego w ściąganiu zawodników "ktorzy w przyszłości moga być gwiazdami". W Twoim poście wyglada to jak zarzut, a chyba proces wzmacniania druzyny powinien być wdrażany długofalowo. Wybacz, ale albo źle zrozumiałem twoja teze albo za duzo fm-ów.

Poczekajmy na konkrety. Za dużo spekulacji, nurzania się w domysłach jak dla mnie. Jeszcze bedzie czas aby krytykowac :P Poki co nie można miec pretensji do decyzji transferowych w ostatnich okienkach. Nie ma powodów do paniki, malkontectwa.

Wróć do „Włochy”