ciekaw jestem jak będzie wyglała cała operacja, czy zostanie ktoś ze starego zarządu czy zostanie on kompletnie wymieniony, jakie pieniądze Soros by zainwestował w Romę i jak będzie wyglądała polityka transferowa po zmianie właściciela, bo biorąc pod uwagę że JUVE nie jest finansowane przez właściciela i może wydać tylko tyle ile zarobi, Milan przechodzi kryzys finansowy nagle Roma obok Interu (skąpego ostatnio) może okazać się zespołem z największym budżetem transferowym co by było sporą zmianą
A co do nowego właściciela i "syndromu Chelsea" to ja bym się nie obawiał, bo Roma ma świetnego trenera, który powinien być integralną częścią projektu nowego właściciela na Romę i wielu klasowych zawodników czego z wyjątkiem Terrego i Lamparda o Chelsea powiedzieć nie można, zresztą Roma to ścisła czołówka Serie A i szersza (ale oczywiście) czołówka europy czego nie można bylo powiedziec o Chelsea.
Zresztą w międzyczasie mieliśmy wiele przejęć potężnych klubów i widać ze sytuacja się ucywilizowała i już nikt nie stara się robić takiego cyrku jaki wyprawiał Abramovic.