Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 03 maja 2008, 15:08

vakabayashi - Pepe wypowiedzial sie tylko pozytywnie o roli Diarry w druzynie. Nie oznacza to, ze u nas zostanie. Jego odejscie przy ewentualnym oddaniu De la Reda byloby zajebistym problemem, wiec w tej kwestii pewnie zlozy sie wiele czynnikow. Czy kupimy Ville? Jesli tak to na jakich warunkach? Czy moze Ruben pojdzie w inna wymiane? A moze De la Red zostanie i to zwiekszy prawdopodobienstwo odejscia Malijczyka? Kij wie.

Guiza do Barcelony? Szczerze mowiac bardzo w to watpie. A moze inaczej. Prawdopodobnie beda mieli troche inny cel priorytetowy :wink: Atutem Guizy na pewno jest cena.

Wedlug katalonskich mediow:

"wysoki i silny napastnik, który będzie potrafił grać tyłem do bramki oraz zdobywać bramki głową."

Co jak co, ale Guiza nie jest graczem, ktory czesto trafia glowa.

As natomiast w jego temacie pisze (kilka dni temu) nie tylko o Valencii, ale takze innych klubach. Chocby Romie ( :o ) a nawet Milanie :shock: Pierwsze slysze. Jesli jednak chodzi o to, czy Hiszpan chcialby do Valencii to jestem pewien, ze nie bylby to dla niego problem.

Valencia tez nie sprzeda prawie calego swojego ataku :lol: Moze Villa i Zigic odejda, ale o Morientesie nic nie widzialem, Arizmendi moim zdaniem jest jednym z tych, ktorzy niemal na pewno zostana.

Soldado w Portugalii problemu by nie mial. Nie raz byl laczony z Benfica i prawdopodobnie nie stawialby oporu. Co prawda tam pojawiala sie jeszcze postac Camacho, ale to w koncu o lige sie rozchodzi. A Porto to nie Belenenses. To zespol, ktory rok w rok jest faworytem do mistrzostwa i druzyna majaca ambicje w Europie :wink:

Zastanawia mnie cos innego. Quaresma... pilkarz o trudnym charakterze i z niestabilna forma. Mam realne obawy, ze w przypadku zdrowego Robbena i Robinho z pierwszej czesci sezonu... Ricardo siedzialby na lawce :P Nie naleze do osob, ktore Portugalczyka nie chca, ale nie jestem tez wielkim entuzjasta jego zakupu. Mamy wazniejsze cele. Poza tym zdaje sie bylo tez cos o jeszcze jednym pilkarzu X, ktory mialby zostac wlaczony w operacje. El Tanque :>

O Mijatoviciu juz pisalem. Sadze, ze pojechal zobaczyc Drogbe. Schuster jest zwolennikiem tego transferu, a kandydatur na atak trzeba miec kilka, bo o kazdego z zawodnikow, ktorych chcemy walczy wiecej niz jeden klub. Zastanowmy sie, chcemy napastnika i gracza na srodek pola. Mogl byc po Ballacka, ale bardzo w to watpie. Xabi Alonso? Zostanmy przy Drogbie :P

Wróć do „Hiszpania”