FMy

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post autor: MeToYou » 04 maja 2008, 1:12

Wypada napisać małe podsumowanie sezonu 2010/2011 mojego West Brom :wink: Sezonu, który był dla mnie niezwykle owocny. W Premirship po wspomnianej już w poprzednim poście wygranej z Chelsea, drużyna lekko osiadła... z każdego piłkarza bez wyjątku, zeszło powietrze :| Efektem tego była przerwana passa 8 zwycięstw z rzędu - nadeszły porażki... najpierw z Manchesterem City na wyjeździe, co uznałem za wypadek przy pracy, a później z Aston Villa. Najadłem sie nieco strachu, bo plasujący sie na 3 pozycji Arsenal, odrobił w te 2 kolejki 4 pkt, a ja pogodziłem sie w tym czasie z faktem, ze mistrzostwa niestety już nie zdobędę...Manchester mi sie zbytnio oddalił... pozostała mi walka o wicemajstra. Całe szczęscie ze mialem jeszcze puchar UEFA, gdzie mogłem poprawić morale mojej drużyny.... nie obeszło sie oczywiście bez problemów. W 1/4 trafiłem na HSV. Pierwsze spotkanie u mnie 1-1, mimo porażającej przewagi West Bromu. Pomyślałem - nie ma co się martwić, odrobimy w Hamburgu... no i odrobiliśmy, do 92 minuty utrzymywało sie 0-0 :lol: dające awans Niemcom, jednak wtedy rajdem po prawym skrzydle popisał sie Henri Saivet(mega talent jak wiekszość pewnie wie) i zdobył dającą awans bramkę. Nastepne było Atletico, tu już mniej emocji, choć posypało sie sporo bramek na Calderon. U mnie 2-0, w Hiszpani - Atletico 2-4 WB. Nadszedł finał, przed którym gazety pisały już o wielkim sukcesie jakim jest samo dotarcie do niego. Rywalem był Ajax, więc do przełknięcia, i jak się okazało spotkanie gładko wygrałem 3-1. Wracając do ligi - Ostatnie kolejki były już nieco lepsze, ale Arsenal nie zwalniał tempa. Losy wicemistrzostwa rozstrzygnąć sie miały w ostatniej 38rundzie, przed którą miałem 1pkt przewagi :lol: . Grałem z Liverpoolem więc nie liczyłem na łatwy mecz, ale ostatecznie skończylo sie o dziwo na 2-0 dla mnie i West Brom w przyszłym sezonie zacznie od grupy w LM 8)

Jeśli chodzi o wakacyjne wzmocnienia to nie szalałem za bardzo... 2 piłkarzy zostało przezemnie kupionych, poszedłem w jakość :P Do klubu przyszedl Hugo Lloris(nareszcie mam klasowego bramkarza) i Salomon Kalou. Jeszcze pomyśle nad prawym obrońcą, bo nie mam zastępcy dla Vanden Borre'a...

Wróć do „Hyde Park”