fieldy pisze:To przez Wengera młody, zdolny, poza tym pasuje mi jego styl gry. Lubie takich graczy
Młody jest, zdolny...na moje oko nie za bardzo, ale ja się ocenianiem potencjału zawodowo nie zajmuje
Stylu to on nie ma, bo jak można nazwać stylem ciągłe kiwki na wariata i bez przygotowania, które najczęsciej konicza się startą. Barceolna produkuje naprawde świetnych zawodników zaraz bedą wchodzic Gai, Thiago jest Messi czy Bojan. GdS poprostu mimo tego że jest z tak świetnej szkółki, iskry bożej nie ma. Moge się myslic jest jeszcze przecież bardzo młody, ale na chwile obecną nie warty uwagi.
Theo mimo tego że go jakos strasznie nie podziwiam jest lepszym zawodnikiem niż dos Santos.
Zależy jak Wenger chce grać skrzydłami. Jak mówiłem Niko typowym skrzydłowym nie jest. Do takiej gry jak Arsenal w tym sezonie gra moim zdaniem chorwat pasuje. Jeżeli Wenger chce troche rozrzucić grę na boki, szybkie akcje skrzydłami z wrzutką itp to są lepsi kandydaci.
W United bym go nie chiciał na skrzydło. My gre opieramy na dynamicznych wejściach skrzydłowych. Ogółnie naszą siła są skrzydła. Niko bym zagarną na środek, ale tam za duzo grajków mamy więc...
Ale to nic nie znaczy np.w MU nie chciałbym Rosy mimo tego że to bardzo dobry zawidnik. Ale do naszej koncepcji nie pasujący