AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 14:54

Łukasz_ pisze:ale jeżeli Maldini będzie chciał jeszcze pograć to nikt z zarządu mu nie powie żeby dał sobie spokój !
Wiem.
Ale spójrz jeszcze raz na wytłuszczone słowo.
Nie mam nic przeciwko utrzymywaniu Maldiniego jako Simica, Digao, piłkarza na sytuacje naprawdę awaryjne, gdy nie ma kto grać.
Ale jestem przeciwny trzymaniu go jako pierwszego zmiennika i wpatrywaniu się w niego jak w ikonę i zbawiciela Milanu. To zbyt wielki klub, by nadzieje na wyniki widzieć w 40 latku.
Uwielbiam go jako piłkarza, ale jestem przeciwny utrzymaniu status quo w defensywie - Maldini tak, ale nie jako bezpośrednia rezerwa. Nie, gdy na rynku jest paru naprawdę świetnych, młodszych obrońców.
THEMANIEK pisze:Najlepiej jakby został i by jednocześnie trenerem i piłkarzem wchodzącym w trudnych dla nas momentach.
Nie jesteśmy trzecioligowcem, by poświęcać się czemuś takiemu. Albo piłkarz, albo trener - ma nas kto szkolić, nie trzeba dzielić funkcji. Maldini jak zakończy karierę, to na pewno znajdzie posadę w zespole, ale wcześniej lepiej nie dawać mu takiego stanowiska.

Wróć do „Włochy”