Roger w reprezentacji

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 12 maja 2008, 18:48

Wilmore pisze:Dla mnie ma ten transparent taki sens, jak wywieszenie na jakimś meczu "Ebi - nigdy nie będziesz Polakiem". Tyle że tego nikt nie zrobi, bo Roger to "czarna (?!) małpa", a Ebi to dar od boga.
Ojciec Rogera grał w reprezentacji Polski :shock:? Roger jest Polakiem wychowanym na obczyźnie :shock:? Mówi po polsku :shock:?
Wilmore pisze:Roger jest Polakiem, bo został takim uznany przez władzę.
Co Roger ma wspólnego z Polską poza paszportem? Bycie Polakiem to tylko dokument? Jak śpiewało Raz dwa trzy "jestem Polakiem, mam na to papier i cały system zachowań" :lol:. Nawet pod taką definicję Roger się nie kwalifikuje.

Spróbuj odpowiedzieć na te parę pytań, bo do tej pory to co piszesz to niestety stec bzdur.
Wilmore pisze:Wątpię, żeby ludzie wywieszający ten transparent wiedzieli, co on znaczy, jakie niesie przesłanie, po co był malowany, jaką ma historię.
Jeśli masz trochę wiedzy o polskich kibicach, to wiesz, że reprezentują oni jako poglądy prawicowe klik 1, klik 2 i doskonale wiedzą jakie jest użycie symboli. W tym przypadku IMHO to jest nawiązanie do polskiego dziedzictwa, z którym Roger nie ma nic wspólnego. Symbol doskonale zrozumiały, gdyby znalazła sie na transparencie papieska kremówka, to obawiam się, że mogłaby być niejasna :lol:. Ale skoro Polska Walcząca znalazła się na transparencie to co... może wciągnąć na listę symboli zabronionych?

Znają na pewno lepiej użycie symboli niż PZPN: http://www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=2373

Nie wiedziałem, że można patriotyzm pomylić z kibolstwem (co to w ogóle za nowotwór słowny?), ale w Polsce najwyraźniej wszystko jest możliwe :lol:.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 18:54 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”