A jakimi wartościami - że się tak z ciekawości spytam - statystykami, faktami, liczbami, mierzysz Ty to, czy ktoś jest Polakiem czy nie?piwus pisze: Nikt nie kwestionuje kwestii prawnej (prawdopodobnie nie zauważyłeś). Nikt nie pisze "Roger, Ty żeś papiru nie dostał!". A podstawy by rozsądzić, ma Kaczyński kupujący głosy, a nawet nie wie jak się ten nowy Polak nazywa.
Dzielisz liczbę dni spędzonych w kraju przez liczbę przelecianych przez piłkarza kobiet, później dodajesz do tego procent celnych podań w meczu z Wisłą, a wreszcie i tak stwierdzasz, że Roger be, bo z Legii?
Pytam, bo jestem ciekaw, jak ludzie dzielą Polaków na Polaków i polaków, którzy są tylko z paszportu.
Nie, napisałem, że system jest zły, ale nie napisałem nigdzie, że nie powinien był dostać paszportu. System JEST zły. Ale procedura nadawania paszportu Rogera jest (nie mam prawa sądzić inaczej) zgodna z prawem, a więc on powinien był dostać paszport.piwus pisze:I jak, dowartościowany?
GDYBY procedura była inna, a Roger obszedł jakieś punkty, to NIE POWINIEN BYŁ dostać paszportu.
Ale tak nie było.
Dotarło?
Na razie popisujesz się retoryką Kendo, byle ośmieszyć drugą stronę dyskusji, pal sześć, że piszesz bzdury, ważne, że przez moment ten argument podziała, jak ktoś Ci go obali, to zaraz lecisz starasz się wymyślić inny, i tak posty są coraz krótsze razem z wyczerpującym się źródełkiem pomysłów...