Ale co do rzeczy ma to, ze FIFA zezwala? FIFA zezwala takze grac w reprezentacji Polski Brazylijczykowi, ktory ma polskie obywatelstwo. A jednak to Ci nie pasuje. Wiec jak tak bardzo chcesz sie trzymac przepisow to badz konsekwentny.MENDEZ pisze: Można powiedzieć, że on klepie ten temat kilka razy - odp ta sama co przed jego postem... PRZED
A mianowicie. Dla mnie trener nie gra w reprezentacji i może byc on z innego kraju!! PISAŁEM O TYM i taka jest moja odp. czemu nie moze byc zaciąg zawodnika w takim razie? Otóż dlatego, że w reprezentacji GRAĆ muszą POLACY
Czy Fifa zezwala na grę w reprezentacji osobie bez obywatelswta? Nie. Trener może być bez. Roger je ma ale dla kazdego i każdy o tym wie, że Polak z niego żaden
A jak jestes taki patriota to w tym takze badz konsekwentny do konca, a nie po czesci. Jednak to
Bylo wlasnie odpowiedzia na Twoje bajery o Baskach.Ja to widzę w sposób następujący. Reprezentację traktuję jako całość. Grupę tam powiedzmy około 30 ludzi, którzy mają być wyznacznikiem siły Polski. Mówisz, że trener nie walczy na boisku - fizycznie oczywiście nie. Jednak z tego co mówisz, to można dojść do wniosku, że ten trener nic takiego szczególnego nie robi. Ja jestem jednak zdania, że robi bardzo wiele. Jego wkład trudno przeceni czy to w sukces czy to w porażkę. Nie rozumiem więc jak można stosować dwa różne kryteria. Piłkarz nie, trener tak. Uznaliśmy, że nie mamy odpowiedniego trenera w Polsce i potrzebujemy zaciągu z zagranicy, ok. Jednak kiedy ten wybrany przez nas trener stwierdza, że nie mamy odpowiedniego pomocnika (zawodnika) i potrzebny nam zaciąg to już jest źle. Dla mnie jedno i drugie jest swego rodzaju dopingiem dla kadry, reprezentacji, etc.
Dobra chyba bede z Toba konczyl, bo szkoda czasu na rozmowe z kims, kto nie rozumie, co sie do niego pisze.