MENDEZ pisze:Jak to nie wiesz? Napiszę jeszcze raz: (pisałem 100 razy ale ty i tak zapomnisz i tego posta) w kardze reprezentacji Polski powinni grać Polacy - Roger nim nie jest, kadra staje się znów międzynarodowa.
Rozumiesz mnie czy nadal nie? Podpowiem, że jest różnica pomiędzy "rozmumiem" a "akceptuję" a ty chyba tej różnicy nie widzisz.
wiesz jak czytam Twoje posty to mam wrażenie, że za wszelką cenę chcesz nam narzucić swoje zdanie, a jeśli chodzi o "rozumienie i akceptację" to zapewne większość Cię zarówno rozumie jak i akceptuje Twoje zdanie - ale niekoniecznie musi sie z nim zgodzić. To chyba nie jest trudne ? i nie będziesz już tupał i się czerwienił gdy ktoś jednak ma odmienne zdanie ? tylko również zaakceptujesz.
teoretycznie z prawnego punktu widzenia : Roger jest takim samym Polakiem jak Ty ... ma polski paszport / pesel / nr nip / polise ubezpieczeniowa / płaci podatki / etc itd ... i zapewne nawet sobie dowód osobisty wyrobił i naprawdę nie ma co powoływać się na znajomość hymnu polskiego czy też języka polskiego - bo można być nawet prezydentem RP i nie znać hymnu ... a kwestie moralne zostawmy komuś innemu bo nie nam to oceniać.
nie jesteś trenerem, więc trudno Ci ocenić, może własnie Leo strwierdził, że Roger da więcej rep niż inny zawodnik, czy to poprzez "zdrową konkurencję" czy poprzez kilka cennych podań.MENDEZ pisze:Czy teraz Polacy muszą być lepsi od Brazylijczyków, żeby oni grali w swojej reprezentacji? A jak jest Polak gorszy to bierzmy brazylijczyka, Nigeryjczyka itd? To trochę chore a nawet śmieszne jak się temu dobrze przyjżeć.