Polityka transferowa (i trochę więcej
Przeczytałem ostatnio felieton na solojuve -> http://www.solojuve.com/felietony/feci_ ... tentes.php z niektórymi sprawami się zgadzam, z innymi nie. Jednak bardzo trudno jest oceniać naszą politykę transferową. Mogło być lepiej ale też mogło być gorzej. Dużym sukcesem było zatrzymanie naszych gwiazd ale w oczy rzuca się kilka nietrafionych transferów, o których już pisałeś. Głównie mam na myśli Tiago, Almirona, Andrade, na których wydaliśmy masę pieniędzy. Na spory minus jest brak godnych zastępców dla takich piłkarzy, jak Nedved (tu przyjdzie Giovinco) czy Camoranesi. Gołym okiem widać było jak bardzo na plus zmieniła się nasza gra, gdy wrócił Camor ale on często łapie kontuzje, a jeszcze częściej kartki. Bez niego gra wygląda źle i w tym sezonie było to widać. Alex co prawda często się cofał w razie potrzeby ale jego miejsce jest w ataku. W każdym razie w pomocy przez większą część sezonu widoczna była duża dziura, co po części idzie na konto zarządu (ich nieudane transfery). Owszem, ciężko w połowie sezonu wyrwać zawodnika pokroju VdV, co po części rozlicza zarząd ale widać było, że w przypadku kilku kontuzji nie bardzo sobie radziliśmy i tyczy się to nie tylko pomocy. Przewidywać trzeba... a w przypadku obrony, życie uratował nam sezon życia w wykonaniu Legro, czego chyba nikt się nie spodziewał. Gdyby prezentował taką formę jak w poprzednich latach, to nie zagralibyśmy nawet w UEFA
To tak wstępnie, za ocenę zawodników i poszczególnych formacji zabiorę się innym razem, w niedalekiej przyszłości pewnie, bo teraz nie bardzo czas pozwala, a swoją wenę powinienem raczej poświęcać na pisanie pracy, którą miałem oddać 2 tygodnie temu