Roger w reprezentacji

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 22 maja 2008, 21:17

bellus pisze:Nie do końca. Symulacja

Symulacja prawdopodobna równie tak samo jak to, że Polska zdobędzie Mistrzostwo Europy na turnieju w Szwajcarii i Austrii. (Choć wiara jest we mnie ogromna!)

Czytałem wywiad w którym Roger wyraźnie powiedział, że zawsze będzie Brazylijczykiem. To chyba ostatecznie rozwiązuje tą sytuacje, bo nikt nie będzie Rogerowi wciskał, że jest Polakiem, skoro on będzie czuł się Brazylijczykiem, ale dywagować i gdybać zawsze można.

Przykład WB nie za bardzo mi pasuje, bo tam mając obywatelstwo Brytyjskie można być Anglikiem ale też Szkotem, Walijczykiem, obywatelskie Brytyjskie nie jest tożsame z narodowością według mnie, bo nie ma takiego narodu jak Brytyjczycy (choć granice pomiędzy narodami zamieszkującymi GB bardzo się zatarły). Zresztą teraz jest tam tak ogromne „multikulti”, że te kwestie przestają mieć tradycyjne znaczenie. Francja to też zupełnie inna bajka dlatego masz racje, że powinno się rozstrzygać takie kwestie w sposób: „Jesteśmy w Polce i to w polskich kategoriach powinniśmy oceniać.” Bo wszelkiego rodzaju porównanie są nie na miejscu.

Wróć do „Polska”