Finał LM: Manchester United vs Chelsea

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post autor: Mates » 23 maja 2008, 9:51

Morrow pisze:jako kolejny kibic MU koryguję i piszę, że on strzela te cholerne karne w taki sposób od początku sezonu i nie widzę w tym żadnego gwiazdorstwa.

A tak z ciekawosci zapytam: sedziowie mu na to pozwalaja? Przeciez w taki sposob nie wolno wykonywac jedenastek-zabraniaja tego przepisy.
Zreszta dziwi mnie to co piszesz bo dobrze pamietam jak w jakims meczu sedzia nakazal Ronaldo powtorzenie skutecznie wykonanego karnego, wlasnie dlatego, ze ten strzelil go w taki sposob jak w finale. Nie pamietam tylko czy bylo to w LM czy w Premiership.

Giggsy King pisze:Czego ty się przed meczem spodziewałeś? Że będą się głaskać po ramionach?

No Ferdinand myslal pewnie tak samo jak ty. "A co mi tam, nie wyrzuca mnie z boiska, przeciez pilka nozna to nie szachy tylko sport dla prawdziwych facetow. Najwyzej Cole bedzie chodzil w takim gustownym kasky jak Cech" :roll: Wedlig mnie karnego tam nie bylo bo Cole na sile chcial grac dalej(chyba w jakims szoku byl ze to ustal, wiekszosc pilkarzy by sie przewrocila), ale to nie zmienia faktu,ze kartka sie i tak nalezala (kartka ktora odeslalal by Rio do szatni).

red85 pisze:Tak było z Arsenalem, ale wtedy karnego powtórzono, bo w 16-stkę wbiegł Park.
"5. Wykonawca rzutu karnego musi wykonać go w sposób ciągły. Niedozwolone jest, aby tuż przed piłką zatrzymał się, zamierzając wprowadzić w błąd bramkarza." (http://pzpn.pl/zasady_gry_w_pilke.php). Wiec ten karny zostal powtorzony bo CR7 wykonal go niezgodnie z przepisami.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008, 10:56 przez Mates, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Puchary Europejskie”