Roger w reprezentacji

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post autor: Bienias » 23 maja 2008, 15:12

Moj post popierajacy Berika dotyczyl kwestii nazewnictwa Rogera Polakiem. Uwazam ze mozna nazywac go tak, gdyz otrzymujac obywatelstwo prawnie sie nim stal. Z punktu widzenia mentalnego juz raczej bym go tak nie nazwal. Kwestia osobista kazdego z nas. W kazym razie narodowosc deklarujemy sami a z obywatelstwem jest troche inaczej.
NIe wim czy rozumiecie ale napisze lopatologiczne. Roger dla bezuczuciowego urzednika w Polsce czy tez systemu moze byc nazywany Polakiem. I to jest oczywista prawda ktora jak mi sie wydaje chcial zobrazowac Berik a ktora ja popieram. Wiec wydaje mi sie poprawna forma pisanie o Rogerze Polak.
W kwestiach nadania obywatelstwa to chyba kazdy jest zniesmaczony dzialaniami mediow, prezydenta a tutaj przede wszystkim jego kancelarii.

A propo Tigera.
A czemu wyjechal, czemu uciekl z kraju? Kariery tutaj nie mogl zrobic? nie prawda. jego kolega zrobil bedac Polakiem. Wystarczylo chciec. Analogia? ... dostal analogicznie do Rogera dosc szybko obywatelstwo.
poza tym mowienie o Moskwie ze trzymala nas twarda reka w 88 roku nie jest trafne. chyba ze reka ta byla zlamana i tylko z kciukiem.
Chlopak poszedl na latwizne i dla kasy. Tak mozna najogolniej i najprosciej to przedstawic

PS: Narodowosc wzieta z jego oficjalnej strony. Chyba nie chcesz mi wmowic ze to nie on wypelnil dane?

Wróć do „Polska”