Czekam na cytaty gdzie napsialem ze popieram takie naturalizowanie. tylko prosze bez nadinterpretacji. Jak juz nie znajdziesz to napisz ze tak nie uwazam. dziekuje.Marco pisze: Własnie do tkaich ludzi jak Ty popierających takie naturalizowanie,
co ma piernik do wiatraka?Marco pisze:
a czemu inni uciekali? nie mogli dostatnio żyć w PRL-u i czekać na RP??
czemu berlińczycy wschodzi uciekali do Berlina Zachodniego? mogli czekać przecież.
Akurat on podniosl Polski boks i swoje umiejetnosci w kraju. Zachod jedyne co mu dal to mozliwosc zawodowych walk tyle ze do tego nie musial zmieniac barwMarco pisze: patrząc na naszą bazę sportową obecnie a co dopiero wtedy ciężko powiedzieć. Kubica w Polsce się rozwinął???
wg Ciebie każdego trzeba zdyskredytować że wyjechał/uciekł z PRLu zostawiając swój kraj,a tam dorobił się godnego życia, a być może zrobił karierę już jako Polak z innym obywatelstwem.Marco pisze:
do tej pory Rosja trzyma twardą ręką i nie tylko nas tylko trochę innymi metodami
wszyscy którzy wyjechali przed 1989 poszli na łatwiznę i dla kasy? bo tam był lepszy świat? proszę Cię
NIe! nadinterpretujesz co czynia zwykle osoby ktore nie maja argumentow. Michalczewski nie musial uciekac z kraju. Jezeli uwazasz inaczej to powiedz dlaczego to zrobil? nie dla kasy to dla czego? Jako sportowiec mogl rozwijac sie dalej w Polsce. nie mial problemow z treningami a Moskwa tak bardzo go nie trzymala bo jakos mogl zostac przywroconym do naszego zwiazku zaraz po tym jak stal sie zawodowcem tylko czemu nie chcial? nie chcial walczyc pod polska flaga slyszec w tle Mazurka Dabrowskiego.. .czemu?
Mam inne zdanie i innaczej interpretuje te pojecia od ciebie. ale na tyle mnie zainteresowales swoim twierdzeniem ze obywatle Polski to nie to samo co Polak ze zapytam sie mojego profesora ww kwestii. Mozliwe ze sie myle i cala moja dyskusja jest bledem.Marco pisze: Napisałem Ci, że większość (ty też jesteś tego przykładem) nie rozróżnia i nie przykłada wagi do rozróżnienia NARODOWOŚĆ/OBYWATELSTWO wychodząc z założenia, że to jest to samo, albo nie ma znaczenia czy w kolumnie na stronie wpisze Narodowość czy Obywatelstwo.