Roger w reprezentacji

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post autor: Marco » 23 maja 2008, 23:47

Bienias pisze:
dr Robert Wyszyński-W każdej konstytucji na świecie jest określone, kim jest przedstawiciel danej narodowości. Natomiast nasze prawodawstwo nic nie mówi o tym, kto jest Polakiem - zauważa. Jego zdaniem, mamy taką sytuację, że o narodowości decyduje obywatelstwo. Kto jest obywatelem, ten jest Polakiem, a kto nie ma obywatelstwa, ten już Polakiem nie jest.

Zapytam bo smiesznym jest ten kto wie ze nic nie wie :lol:
już byłeś prawie mistrzem ale jak zawsze troszeczkę zabrakło
otóż
Jego zdaniem....
jego zdaniem, czyli takie samo ważne jak Twoje czy moje, skoro konstytucja nie określa, to kazdy może mieć swoje zdanie więc wypowiedć tego dr nic nie zmienia :D

jak się już na dr powołujesz
eszcze większe cyrki są z Brazylijczykiem Rogerem. Przypomnijmy: Roger Guerreiro stał się formalnie Polakiem po tym, jak prezydent Lech Kaczyński wręczył brazylijskiemu piłkarzowi polski paszport. Ta decyzja nie spodobała się nie tylko kibicom, którzy wywiesili podczas meczów transparenty z hasłem: „Roger - nigdy nie będziesz Polakiem” (zrobili tak kibice Jagiellonii oraz Odry Wodzisław). Ich prawo - wiadomo, że bycie Polakiem nie zależy od decyzji administracyjnej. Dla wielu Polaków Roger zawsze będzie Brazylijczykiem. Z hasłem wywieszonym przez kibiców solidaryzuje się wielu Polaków, którzy z pewnością nie są nawet w jednym procencie rasistami. Kibice napisali na transparencie to, co sądzi wielu rodaków. Na tych transparentach nie było treści wulgarnych, nikomu nie ubliżono. Dlaczego więc chce się karać fanów? Gdzie jest wolność słowa?
Jerzy Dudała - Doktor socjologii, autor książki „Fani-chuligani. Rzecz o polskich kibolach”.

Całosc: http://www.dzienniksport.com/index.php? ... &Itemid=46

rozumiem, że wg "twojego" dr wszyscy zesłani na Syberię do Kazachstanu, którzy siłą zostali pozbawieni polskiego obywatelstwa bo dostali kazachskie i inne paszporty już Polakami nie są? FANTASTYCZNIE!!!! POGARTULOWAŁ!!!
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008, 23:56 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”