Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 24 maja 2008, 0:28

Co do 4 napastnika to z początku też myślałem że lepiej by było gdyby kupili jakiegoś Piattiego czy innego dzieciaka, który się będzie uczył a za 2-3 lata będzie gotowym następcą Alexa, ale przemyslałem sprawę i doszedłem do wniosku że to nie ma sensu. Amauri przychodząc jest zawodnikiem, ktory z miejsca będzie walczył jak równy z równym o miejsce czy to z Alexem, Treze czy Iaquintą, a taki młokos w takiej walce większych szans nie ma i będzie grzał ławę czego efekt jest zawsze kiepski, najlepszy przykład Palladino, który w Serie B, prezentował si dobrze (nawet na tle Del Piero czy Treze) i wydawało się że ma spore zadatki, tymczasem sezon zmarnowany i trzeba chłopakowi karierę reanimować transferem do jakiegoś średniaka (Genoa, Samdoria..).
Zresztą jakby taki młody przyszedł to najlepiej by było gdyby to był "nowy Alex" a on mógłby rywalizować tylko z Del Piero, bo w miejsce Treze nie wskoczy i nie zrobi ataku o średniej wzrostu 170, który będzie większość meczu grał w pomocy. Tak więc szans na gre miałby jeszcze mniej niż w przypadku Amauriego, który może grać i z Treze i z Alexem i z Iaquintą też.

Wróć do „Włochy”