Bramka: Dżidżi czyli autobus w naszej bramce. Buffon wiele razy ratował nam w tym sezonie tyłek, parada w meczu z Lazio (vs Rocchi) przejdzie do historii
Buffon 9/10
Belardi 7/10
Wzmocienia?? Nie ulega wątpliwości, że Belardi nie jest bramkarzem, który na dłuższą metę mógłby godnie zastąpić Gigiego. To straszne widmo zajrzało nam w oczy, ponieważ Buffon ma problemy z plecami i nie ma co tu ryzykować, solidny rezerwowy bramkarz by nam się przydał.
Obrona: Nasza jesień średniowiecza
Chiellini 9/10
Legrottagie 8/10
Grygera 6.75/10
Zebina grał troche mało ale jak grał to chyba nie dużo gorzej od Grygery więc 6.5/10
Molinaro 5/10
Hasan 7/10 niech ma, za walke i mecz z Milanem
Stendardo 6.5/10 bo mało grał
Birindelli rozegrał chociaż jeno pełne spotkanie?? za mao
Wzmocnienia potrzebne od zaraz. Gdyby to ode mnie zależało, to tak naprawdę w podstawowym składzie zostawiłbym tylko Chielliniego
Pomoc: Niektórzy sądzą, że nasza najsilniejsza formacja i pewnie tak jest jeśli wszyscy są w pełni sił. Zawsze jednak jest coś do wytknięcia ale po kolei. W środku kapitalny sezon rozegrał Zanetti. Świetna gra w defensywie, pare cudownych asyst aż spod bramki Buffona
Sissoko 8.75/10
Camor 9.5/10
Nedved 8.5/10
Zanetti 8.5/10
Almiron 4/10
Tiago 5/10
Palladino 6.5/10
Nocerino hmmm 7/10 za I część sezonu
Co do wzmocnień, przez większą część sezonu w oczy rzucał się brak kreatywniści. Głównie pod nieobecność Camora, brakowało tego środkowego pomocnika, później Camor schodził ale nie zmienia to fakty, że jak nie Camor lub Del Piero, to nikt. Potrzeba więc tego środkowego pomocnika, by pomoc wyglądała w miarę kompletnie. Gio/Nedved - Zanetti/ktoś - Momo - Camor + rezerwowi... Aczkolwiek odchodzi Nocerino, Tiago nie spełnia oczekiwań, na środek przyjść ktoś po prostu musi. Nie spodziewam się dużo po Marchisio. Niektórzy się nim zachwycają ale ja nie dostrzegłem w nim tego czegoś. Osobiście traktuje go w kategoriach czwartego środkowego pomocnika na chwilę obecną. Może miło mnie zaskoczy. Wymienia się co raz to nowe nazwiska, od Diego i Lamparda zeszliśmy do Xabi Alonso
Atak: Czyli formacja, która dała nam w tym roku najwięcej powodów do radości. Ocena dla Alexa najwyższa z możliwych, może minimalnie, bardzo minimalnie przesadzona ale biorąc pod uwagę wiek, oddanie, determinacje z jaką do swoich celów dążył ten piłkarz i biorąc pod uwagę również fakt, że te cele systematycznie osiąga, to zasłużył on na ocenę 11/10. Bezapelacyjnie najlepszy piłkarz w Serie A w tym sezonie i biorę za to stwierdzenie pełną odpowiedzialność. Piłkarz wybitny pod każdym względem. Miał może słabszy początek sezonu ale szybko się pozbierał i to głównie on ciągnął grę Juve przez większość spotkań. Piłkarz legenda i cudotwórca
Del Piero 10/10
Treze 9/10
Jan Kwinta 8/10
Wzmocnienia. Telenoweli z Amaurim ciąg dalszy ale jego przyjście jest chyba przesądzone. Dla mnie piłkarz dobry, może trochę więcej niż dobry ale czy jest wart aż takiego zachodu??
Ranieri
Ranieri 7/10
Wzmocnienia: Lippi wróć??
Przyszły sezon?? Po Serie B powrót na szczyt miał zająć około 3-5 lat. Może nie będzie to 5 lat ale nie spodziewam się fajerwerków jeszcze w przyszłym sezonie. Należy pamiętać, że z każdym sezonem o rok starsi są Alex, Nedved, Camor czyli piłkarze, na których obecnie opiera się nasza gra ofensywna. Potrzeba nam silnej ławki ale też 3-4 poważnych wzmocnień do pierwszego składu. moim zdaniem równiez na pozycję trenera
Tak to mniej więcej wygląda moimi oczami. Chyba niczego nie przeoczyłem, choć pora późna. Wywód dosyć krytyczny ale jak już wspominałem, chciałem niektóre rzeczy wytknąć palcem. Ogólnie z sezonu jestem zadowolony.
PS Juventini rządzą młodzieżówką
PS 2 Nabite