Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 24 maja 2008, 16:21

Co do Hasana, wiem, że częściej grywał w pomocy ale celowo oceniłem go razem z obrońcami. Amauri, na chwilę obecną (póki w kadrze znajduje się niezwykle skuteczny Iaquinta) jest dla mnie 3-4 napastnikiem i oni będą o tą rolę rywalizować. Oczywiście jeśli Treze i Alex utrzymają formę ;) Nie stawiałbym tak od razu Amauriego ponad Iaquintą... Nie wiem czy tak Iaquinta bardzo chce odejść. Zapowiadał raczej, że chce zostać i walczyć o miejsce w składzie. zobaczymy.

Lanzafame niby nie rozegrał zachwycających zawodów ale bramka i asysta jego, miał ogromny udziałw tym zwycięstwa, a zawodów porywających nikt nie rozegrał, bo Turcy postawili niezwykle trudne warunki, a i kilku podstawowych piłkarzy u nas brakowało. Ja to tylko tak sobie napisalem, bo naprawdę nie miałem okazji konkretnie pooglądać Lanzafame w akcji i trudno mi jednoznacznie ocenić jego umiejętności. Okaże się to dopiero w najbliższym sezonie :)

Tymczasem Chinole znów pojechali Juve w 45minutowym pojedynku. Pierwszej bramki nie widziałem, dla nas z karnego Treze, a drugą straciliśmy po strzale z dystansu i rykoszecie. Gramy słabiutko, wchodzą w naszą obronę jak w masło. Z tym piłkarzy, którzy są tam by się pokazać, to pare ciekawych akcji przeprowadził Castiglia. Poza tym aktywny Marchionni. Zaraz meczyk z Parmą :) Transmisja na Shanghai Sport :)

Wróć do „Włochy”