Trochę głupio mi jest, że muszę tłumaczyć sytuację Rio vs Ballack, ale specjalnie na koniec tej rozmowy to uczynię. Gdyby VdS nie popisał się świetnym refleksem, to sędzia podarowałby CFC bramkę. My takiej sytuacji we środę nie mieliśmy. Zaś w zdobyciu bramki nie pomogło nam ani wielkie szczęście, ani sędzia.
Natomiast nie będę tłumaczył, czemu uważam, że wielbłądem jest nie wyrzucenie z placu gry Carvalho. Takie wejścia po prostu ZAWSZE powinny być równoznaczne z usunięciem delikwenta z placu gry.
A na koniec powiem, że rozmawiałem z wieloma obserwatorami finału LM i nikt nawet nie wspomniał o sytuacjach, o których Ty mówisz. Oczywiście, pojawiał się motyw starcia Colea-Ferdinanda, ale tylko w kontekście karnego, który jak ustaliliśmy - być nie powinno. Sytuacje Teveza, czy Evry to w ogóle nie wiem skąd wziąłeś, bo ja ich nie pamiętam
Powiem to po raz ostatni - jeśli sędzia miałby być tak drobiazgowy jak byś sobie tego życzył, to oprócz Evry, Teveza i Rio, powinno wylecieć kilku innych zawodników z CFC - ot chociażby Cole, Carlvalho, czy Terry. Nie bądź śmieszny.
I na koniec jeszcze raz - sędzia się mylił, raz na korzyść jednych, innym razem na drugich. Nie było jednak tak, że to jego błędy zdecydowały o losach meczu. Koniec kropka.
EOT
Bez odbioru.
PS kolegą Twoim z pewnością nie jestem i być nie chce. Dziękuję.