II LIGA

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 25 maja 2008, 12:31

czeher pisze:teraz czarno widze ich przyszlsoc Laughing
Ty już widziałeś takie rzeczy jak choćby spadek Bytomia, spokojne wygranie przez Gliwice II ligi, walka Znicza o utrzymanie czy słynna wygrana Realu z Arsenalem że obok tych przewidywań można spokojnie przejść i udać się dalej :lol:
czeher pisze:dupa frajerstwo 1klasa
Może i frajerstwo a dla mnie także mnie mocno dziwne - drużyna która ma serię 7 zwycięstw z rzędu, kilkunastu bez porażki a w ostatnich 3 meczach sezonu zdobywa aż 1 punkt :roll: Ale może to tylko czy aż frajerstwo.
A jakby awansowali jeszcze wygraliby I ligę i później kazaliby im grać w LM :lol: A tak w ogóle to jaką przyszłość ma ta drużyna w czasach gdy na naszych oczach robi się kpiny w postaci fuzji klubów i wszyscy przenoszą się do wielkich ośrodków? No zawsze imo nic więcej niż walka o utrzymanie w I lidze by ich nie czekała. Już teraz wg gazety.pl klub miał jeden z najniższych budżetów w całej II lidze (choć może to tylko wizja Steca bo jak dobrze pamiętam przed sezonem mówiono o budżecie na poziomie średnim w II lidze). I osobiście nie widzę możliwości aby miało by być wiele lepiej. Gdzie szukać wielkich sponsorów gdy klub jest położony o ok 30 min jazdy od stadionu Legii - uznanej marki a miejscowi koszykarze strategicznego sponsora szukają od kilku lat a ich budżet z roku na rok jest nieznacznie niższy. Do tego dochodzi małe miasto - niewielu kibiców. Choć można by się posiłkować Legionistami i osobami z okolicznych wiosek ale po kilkanaście tysięcy nigdy nie będzie przychodziło - to takie głośne myślenie laika :P
A poza tym to mimo że Znicz przed ostatnią kolejką był na drugim miejscu miał najcięższego rywala, wystarczy prześledzić wyniki Podbeskidzia na własnym stadionie.
Ale i tak ogromne brawa należą się klubowi za dostarczenie takich emocji bo kto by przypuszczał że beniaminek II ligi który nigdy nie grał na takim szczeblu będzie odbierał punkty najlepszym i kilkukrotnie zamożniejszym drużynom :]
czeher pisze:PS. Armagedon nas czeka .... Piast - Gornik Twisted Evil
Mam tylko nadzieję że bandyci w mundurach nie przeszkodzą kibicom w dopingowaniu swoich :P
Diamen23 pisze:Fantastyczny mecz w Warszawie Smile . Nie wiem czy Polonia nam odpuściła, czy to my tak dobrze zagraliśmy.
Jak od kilku meczów gra się rezerwami to nie trudno wywnioskować że Polonia wszystkim odpuszczała.

Jarzinho pisze:WTF. Znowu. Mam nadzieje, ze pozostali nie maja z tym problemow. Nic sie nie zmienilo zespoly z drugiej ligi nadal zyja - "jak sie uda to bedziemy dzialac, jesli nie pozostanie po staremu".
Niedawno był artykul, że koniec z naciaganymi licencjami i jesli Piast, Lechia i Znicz to maja male szanse na licencje. Zobaczymy ile było w tym prawy. Swoja droga szkoda mi Pruszkowa. Jesli wyrok na Zagłebiu zostanie utrzymany to nie bedzie barazy, iwec szans juz chyba nie maja.
czeher pisze:Ja mysle ze pierwsze kolejki beda przelozone na wyjazdy - najgorsze beda przetargi na prace ale mam nadzieje ze tym juz sie zajeli
A ja Jarzinho się niczemu nie dziwię - przecież jesteśmy w Polsce :roll: Jeśli Past dopiero teraz się obudził i będzie ogłaszał przetargi na modernizację stadionu to jest to kpina ale jak pisałem jest to najzwyczajniej normalne w naszym kraju. A poza tym jak nie wiesz nic to nie pisz bo Znicz jeszcze grając w III lidze planował budowę jednej trybuny dzięki czemu z licencją w II problemów nie było. Już są rozstrzygnięte przetargi na budowę oświetlenia i podgrzewanej murawy więc w najbliższych dniach można zacząć budować. Budynek z szatniami i całym zapleczem był budowany podczas trwania sezonu. Czy klub by awansował czy nie i tak w planach na ten rok w budżecie miasta było wybudowanie drugiej trybuny. Tej jednak nie udała się zbudować w dwa miesiące i aby była wymagana liczba 3000 miejsc to za bramką(mi) ustawiono by tymczasowe trybuny a tą drugą wzdłuż boiska budowano by podczas trwania całego sezonu. Więc z przyznaniem licencji wielkich problemów być nie powinno (najgorsze te trybuny bo oświetlenie i murawę możne wybudować w miesiąc a przetargi jak pisałem są już rozstrzygnięte). I niby taki kopciuszek, klub który w II lidze może czuć się jak na salonach a jednak pokazuje że potrafi. Także miasto nie jest zacofane jak choćby w Bytomiu gdzie jak pisaliście na forum Polonia znowu będzie miała problemy z dostaniem licencji :roll: A tu miasto już daaaawno zrozumiało że reklama poprzez sport jest najlepsza (no i też dzięki temu chciało zatrzeć niekorzystny wizerunek :lol: ) i od zawsze idzie na rękę miejscowym klubom. A w innych miastach co zrobisz? Nic bo mentalności Polaków z dnia na dzień nie zmienisz , potrzeba pokoleń :warrior: I co inne kluby nie mogły się przygotowywać do sezonu w OE? Przecież i tak ci najwięksi jak teraz by nie awansowali to w przyszłym roku znowu by walczyli o ekstraklasę i znowu problem stadionu by powrócił jak bumerang. Licencje przez kluby będą brane na poważnie tylko wtedy gdy wraz z rozpoczęciem ligi będą w niej grały tylko te drużyny które będą miały stadion spełniający wszystkie wymogi bez całej szopki czyli jakichkolwiek opóźnień czy przekładania meczów. A tak to dalej będzie farsa jaka jest, dopóki kogoś nie dopuszczą do rozgrywek. No ale w Polsce prawo przecież nie jest po to aby je egzekwować, tylko aby sobie było. Prawo sobie, życie sobie.
I w tym roku po raz kolejny przekonamy się czy coś się zmieniło i jak te licencje będą przyznawali bo nie jest powiedziane że skład I ligi będzie wyglądał tak jak jest teraz a może awansuje jakaś drużyna ze środka tabeli która po prostu ma stadion.
krako pisze:Chyba nikt prócz jednego użytkownika na Y.. nie chciał by w 1 lidze grała drużyna Znicza( z całym szacunkiem oczywiście)
Jeszcze razem z użytkownikiem na Y są użytkownicy na B i C (tylko że ten się do tego nigdy nie przyzna) :lol: Jest nas czech :P

Wróć do „Polska”