Yukasz pisze:Może i frajerstwo a dla mnie także mnie mocno dziwne - drużyna która ma serię 7 zwycięstw z rzędu, kilkunastu bez porażki a w ostatnich 3 meczach sezonu zdobywa aż 1 punkt Rolling Eyes Ale może to tylko czy aż frajerstwo.
A jakby awansowali jeszcze wygraliby I ligę i później kazaliby im grać w LM Laughing A tak w ogóle to jaką przyszłość ma ta drużyna w czasach gdy na naszych oczach robi się kpiny w postaci fuzji klubów i wszyscy przenoszą się do wielkich ośrodków? No zawsze imo nic więcej niż walka o utrzymanie w I lidze by ich nie czekała. Już teraz wg gazety.pl klub miał jeden z najniższych budżetów w całej II lidze (choć może to tylko wizja Steca bo jak dobrze pamiętam przed sezonem mówiono o budżecie na poziomie średnim w II lidze). I osobiście nie widzę możliwości aby miało by być wiele lepiej. Gdzie szukać wielkich sponsorów gdy klub jest położony o ok 30 min jazdy od stadionu Legii - uznanej marki a miejscowi koszykarze strategicznego sponsora szukają od kilku lat a ich budżet z roku na rok jest nieznacznie niższy. Do tego dochodzi małe miasto - niewielu kibiców. Choć można by się posiłkować Legionistami i osobami z okolicznych wiosek ale po kilkanaście tysięcy nigdy nie będzie przychodziło - to takie głośne myślenie laika Razz
A poza tym to mimo że Znicz przed ostatnią kolejką był na drugim miejscu miał najcięższego rywala, wystarczy prześledzić wyniki Podbeskidzia na własnym stadionie.
Ale i tak ogromne brawa należą się klubowi za dostarczenie takich emocji bo kto by przypuszczał że beniaminek II ligi który nigdy nie grał na takim szczeblu będzie odbierał punkty najlepszym i kilkukrotnie zamożniejszym drużynom Krzywy
Jako, że jestem z Pruszkowa to może się wypowiem. Pruszków liczy ponad 50 tys. mieszkańców. Nie jest to mało, ale nie jest to też oczywiście dużo. Na mecze Zniczu przyjeżdżają także ludzie z okolicznych miast. Na prawie wszystkich meczach komplet. Nie skreślałbym publiki. Zespół jest natomiast dopiero budowany. Zgodzę się, że budżet jest niski, ale zważ na to, że przez wakacje ma stanąć 2 trybuna, są już też projekty zrobienia dostawianych boków.
Ponadto pozostaje najdroższe oświetlenie. Stąd też na transfery czy pensje nie ma wygórowanych sum. Trzeba mieć też na uwadze zajścia z ostatnich lat kiedy to prezes poszedł siedzieć za łapówkarstwo (pamiętne baraże z Lechem bodajże).
Znicz buduje młody zespół, współpraca z Legią wygląda obiecująco. Przypominam, że w zimie blisko byliśmy wypożyczenia Augustyna i Paluchowskiego, skończyło się tylko na 1 z nich.
4 miejsce to jest zdecydowanie sukces, ba ja jestem zadowolony, że nie awansowaliśmy do pierwszej ligi.
Po pierwsze dlatego, że zawodnicy nie są w stanie rywalizować z najlepszymi jeszcze. Za mało doświadczenia. IMO zdecydowanie lepiej jak pograją jeszcze z rok-dwa w drugiej lidze, zbudują co mają zbudować. Nie warto od razu iść do głębokiej wody.
Kilku zawodników mamy ciekawych jak choćby Sobolewski czy Grzeszczyk, dla mnie to mogą być niespodzianki pokroju Majewskiego. Dla niewtajemniczonych zaznaczę, że Radek nie był jakimś liderem drużyny. Nawet za bardzo nie wyróżniał się z tłumu. W PP zagrał natomiast świetne zawody z Groclinem.... potem dostał 2 oferty. Z Legii, do której bardzo chciał i z Groclinu. Klub z Warszawy chciał go do rezerw więc poszedł na Wielkopolskę. Rozwinął się tam niesamowicie....
No nic, teraz IMO priorytet to dokończenie budowy stadionu, utrzymanie obecnego składu (głównie wypożyczonych zawodników), być może ze 2-3 transfery
Btw; Kosz ma mniej zwolenników od piłki - oficjalnie ofc.