Też wydaje mi sie że to byłby dobry wynik ale pytanie czy zadowoliłoby to ludzi zarządzających klubem.Sammyy pisze:Tutaj nie ma co porównywać nawet. Nie mniej gdyby na mecz (o ile stadion wybudują) przychodziło po te 6-7 tys. ludzi to byłbym zadowolony Razz
Drugoligowy bałagan
W sobotę zakończyły się rozgrywki II ligi. Do ekstraklasy awansowały Lechia Gdańsk i Piast Gliwice. Nadal jednak nie wiadomo, kto zagra w barażach, które pierwotnie mają się zacząć w środę.
W ostatniej kolejce stało się to, co wydawało się najmniej prawdopodobne. Wicelider Znicz przegrał w Bielsku-Białej z Podbeskidziem 0:1 i spadł na piąte miejsce. A to dlatego, że mecze wygrały Śląsk, Piast i Arka.
Wrocław zajął wprawdzie drugie miejsce, ale połączył się w sobotę z Groclinem. Tym samym do ekstraklasy awansował zespół z Gliwic, a Arka zagra z Jagiellonią w barażu.
To jednak sytuacja na teraz. Wszystko może się szybko zmienić. Wydział Gier PZPN dzisiaj albo jutro zajmie się wnioskiem działaczy Znicza. Szefowie pruszkowskiego klubu, powołując się na paragraf 10 Regulaminu Rozgrywek o Mistrzostwo II ligi, uważają, że ich zespół powinien rozegrać z Arką baraż o prawo gry w... barażu o ekstraklasę. Znicz ma bowiem tyle samo punktów co gdynianie (62) i równy bilans meczów bezpośrednich.
Także 62 punkty uzbierał Piast. W małej tabelce trzech zespołów gliwiczanie mają najlepszy bilans i to oni wywalczyli awans. Wobec fuzji Śląska zespół z Gliwic jest zatem na drugim miejscu.
Działacze Znicza uważają, że bilans Piasta nie powinien być liczony w małej tabelce, bo przecież już awansował. Jeśli tak by się stało, wydaje się, że pruszkowianie mają szanse uzyskania pozytywnej decyzji Wydziału Gier.
- Nie znam tych przepisów. Nie chcę nikomu robić nadziei. Media podały, że Arka zagra w barażach, ale teraz to sam mam spory mentlik w głowie - mówi wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator. Zgodnie z terminarzem pierwsze spotkanie barażowe Arki z Jagiellonią powinno odbyć się w środę. Jeśli jednak Wydział Gier przyzna rację Zniczowi, baraż o prawo gry w barażu odbędzie się na neutralnym stadionie zapewne w czwartek lub piątek.
- Dla mnie sprawa jest ewidentna: Arka zagra w barażu. Dziś zostanie ogłoszona oficjalna decyzja - pewnie stwierdza rzecznik prasowy PZPN Zbigniew Koźmiński.
Być może jednak zabiegi działaczy Znicza nie będą konieczne. We wtorek zbiera się Komisja ds. Licencji. Prawdopodobnie prawa do gry w ekstraklasie nie uzyska jedna z drużyn - ŁKS Łódź lub Polonia Bytom. Kłopoty z licencją może mieć też Piast. Stadion Znicza jest natomiast w modernizacji i klub może dostać warunkową licencję.
Jest też inna ewentualność: do ekstraklasy może awansować nawet szóste Podbeskidzie. Stanie się tak wtedy, jeśli ktoś nie dostanie licencji, utrzymana zostanie degradacja dla Zagłębia, a za korupcję wyrzucona z ligi zostanie również Korona Kielce.
http://www.sport.pl/sport/1,78991,5243922.html pomyliłem link
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,5242966.html