Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: amolinn » 26 maja 2008, 12:30

spurs pisze: Miał niby dobry, nawet bardzo dobry sezon, ale...
nie pokazuje swoich umiejętności w meczach z wielkimi drużynami. Wiem, ze wielu przeciwników mu to zarzuca, ale taka jest prawda. Z przeciętnymi i dobrymi(nie świetnymi) zespołami gra jak natchniony, ale gdy ma zagrać z kimś wymagającym to jest problem. Słabi jakby się troche bali go wogole dotknąć i z łatwością wchodzi w pole karne.
Tak 8 to chyba odpowiednia ocena.
To jest bardzo niesprawiedliwa ocena. Nie lubie tego zawodnika, ale jeśli on nie dostał najwyższej oceny w tym sezonie to kto miałby dostać? Powoli już tworzy się taki stereotyp że Ronaldo nie gra na swoim poziomie z najlepszymi drużynami. Wiadomo że ma mniej miejsca i możliwości do dryblingu i innych sztuczek, ale mimo to wykonuje bardzo dużą pracę. A porównywanie go do Adebayora czy Torresa w liczbie strzelonych bramek z najlepszymi jest trochę śmieszne ponieważ ci dwaj są napastnikami i zawsze będą mieć więcej sytuacji do zdobycia bramek. Do obowiązków Ronaldo nie należy strzelanie bramek. To że zdobył ich 31 w tym sezonie świadczy tylko o tym w jak świetnej formie był w tym sezonie. Jak dla mnie najlepszy zawodnik PL.
szeri pisze:Z większością ocen się zgadzam, choć moim zdaniem trochę za wysoką notę dostał wg mnie Brown,
Brown zasłużył na taką ocenę, bardzo pewny punkt MU przez cały sezon.
szeri pisze:a za niską van der Sar i Giggs,
Giggs rozegrał najsłabszy sezon odkąd pamiętam, więc jest jak najbardziej zasłużona. A van der Sar był także jakiś bardziej niepewny niż w poprzednich sezonach. Pewnie jego czas po prostu kończy się.

Za to zupełnie nie rozumiem dlaczego Carrick ma niższą ocenę niż Hargreaves. IMHO Carrick więcej dał MU w tym sezonie niż Owen.

Wróć do „Anglia”