AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 26 maja 2008, 13:51

(L)oczkerson pisze: Saragossa miała prawo pierwokupu więc w pewnym stopniu to ona decydowała o tym kiedy negocajcje sie rozpoczną i zamkną a Milan nie miał nic do gadania, skoro Hiszpanie zapłacili sumę ustaloną już wcześniej przy wypożyczeniu...
A Oliveira to niewolnik? :wink:
(L)oczkerson pisze: Ale dla Milanu to dobry transfer, bo chyba nie łudziliście się że on wróci i stanie się wielki Question Poprostu nie ta liga....
Ja się łudziłem. Ocenianie Oliveiry po pierwszym sezonie nie ma większego sensu - chłopak po ciężkiej kontuzji, w fatalnej kondycji psychicznej (porwanie siostry), od którego z miejsca wymaga się zbawienia zespołu nie miał prawa zagrać wielkiego sezonu. Skoro już miał być w Milanie, to dałbym mu szansę, o ile nie ma zaklepanego nowego piłkarza o odpowiedniej klasie. Wtedy był Oliveira i długo długo nic, teraz mamy Pato, Pippo, być może Boriello, więc byłaby na Ricardo mniejsza presja.
Więc transfer Brazylijczyka tak, ale tylko wtedy, gdy ktoś przyjdzie. A o tym na razie cisza.
(L)oczkerson pisze:jeszcze tylko brakuje jednego klocka czyli nowego napastnika Milanu
Brakuje jeszcze wielu klocków. Jak przyjdzie jeszcze jakiś napastnik, to jedna (JEDNA) formacja będzie kompletna. Została pomoc, obrona i bramka. :wink: A na razie mówi się tylko o jednym piłkarzu do obrony i bramki, w pomocy nadal cisza, poza Flaminim, który jest kroplą w morzu potrzeb, i Ronaldinho, którego nie chcę. :wink:
(L)oczkerson pisze:bo dla Milanu najlepszą opcją wydawał się Drogba, ktory pewnikiem trafi do Interu pod skrzydła Jose Murinho,
Nie mów hop, jeszcze ani Drogby, ani Mourinho w Interze nie ma.
(L)oczkerson pisze:Z potencjalnych celi o jakich się mówiło pozostają E2 i Adebayor, którzy dla mnie są wizją niemozliwą do spełnienia, podobnie jak Benzema...
Benzema jest faktycznie niemożliwy, o Adebayorze jakoś dziwnie jest głośno, zbyt głośno, żeby był taki pewny do pozostania w Arsenalu, jakby się można było spodziewać, Eto'o można wyciągnąć, ale za gigantyczne pieniądze, których raczej Milan nie wyda na jednego gracza.
Zobaczymy, mam nadzieję, że w najbliższych dniach. Cieszy mnie jednak to, że najwyraźniej zarząd, w przeciwieństwie do niektórych kibiców z tego forum, myśli o niektórych wzmocnieniach długo przed rozpoczęciem okienka transferowego, a nie po euro, kiedy ceny i chętnych będzie wielu. Pytanie, czy teraz czeka nas długi okres posuchy, czy może jeszcze, oby, czekają nas informacje dotyczące wzmocnień. Na początku lipca trzeba mieć już całą kadrę skompletowaną, jeśli faktycznie dojdzie do zapowiadanych rewolucji.

Wróć do „Włochy”