Jesteś kibicem Legii więc pewnie zauważyłeś że Roger od przyjścia do Legii piłkarsko bardz się zmienił wtedy był typowym skrzydłowym, bardzo dynamicznym, wykonującym ogrom rajdów, czesto nawet zamykał akcje główkami. Teraz Roger długo przytrzymuje piłkę, dyktuje tempo gry, inaczej się ustawia. Słowem jego sposób gry dużo bardziej pasuje do gry w środku właśnie a w mniejszym stopniu na skrzydle...franz pisze:Jesteś kibicem Legii. A więc chyba pamiętasz, że Roger przez 1,5 sezonu grał (i to bardzo dobrze) na lewej pomocy. Dopiero w tym sezonie Urban przestawił go na środek(L)oczkerson pisze:nikogo na lewej, bo Gargula czy Roger prezentują się tam słabiej niż w środku...
A jak to się rozwinie to poczekamy i zobaczymy, ja też Smolarka chce w 11, bo bez niego nasza formacja ataku wygląda kulawo, tyle że gra 2 def. pomocników mocno ograniczna rozwiązania w ataku.
Ja liczyłem najbardziej żę Roger będzie grał tak jak Pirlo czyli w lini z Lewnadowskim przed którym by operował Zurawski, tak jak przed Rogerem i Vuko w Legii gra Giza
PS: zresztą neleży się spodziewać że przeciwko Niemcom będziemy grali inaczej (bardziej defensywnie) niż przeciwko Chorwacji czy tyn bardziej Austrii gdzie Leo może zastosować inne warianty taktyczne