Wypożyczenie Gourcuffa to dla mnie jasny sygnał, że przechodzimy na grę dwójką napastników. Kolejny sezon z jednym OPŚ na ławce na pewno nie będzie miał miejsca, jeśli tylko działacze zaczną myśleć. A więc nawet przy przyjściu Ronaldinho będziemy mieli trzech OPŚ, co wystarczy w zupełności nawet w sytuacji, gdy w ważnych meczach (tylko) będziemy grać tą nieszczęsną choinką.
Codziennie kolejne informacje, byłoby jednak fajnie, gdyby wreszcie było wiadomo coś na temat konkretnych transferów za gotówkę - na razie wiemy tylko o Flaminim, którego transferu mogliśmy się spodziewać wcześnie, a teraz na dniach powinna się rozstrzygnąć kwestia Llorisa i (oby) piłkarzy z Barcelony.
Mam nadzieję, że Zambrotta szybko zostanie kupiony i będzie można już negocjować tylko na temat Eto'o.
Co? Gdzie? Jak?Chlopaczek pisze:Wilmore pewnie sie ucieszy ze tak tak chwalony przez niego Grimi wraca do Milanu.Sporting nie zdecydowal sie go wykupic.
Nie wiadomo jednak na jak dlugo w Milanie pozostanie bo Rossoneri sa raczej zdecydowani go sprzedac.
Mam nadzieję, że zarząd nie skompromituje się znów i pozostawi go w kadrze na kolejny sezon - ściągnięcie jego i Zambrotty będzie oznaczało zabezpieczenie boków na dłużej - co jest jednak mało prawdopodobne w sytuacji, gdy mamy w składzie (
Wszystko się rozbije o to, czy Bonera zostanie przeniesiony ostatecznie na bok (wtedy trzeba OŚ) i czy zostanie kupiony Zambrotta.
TAK dla Grimiego.
Swoją drogą dziwi mnie to, że Sporting nie zdecydował się go wykupić - działacze i trener robili pod siebie z radości, że mają takiego grajka u siebie, cena podyktowana przez zarząd za niego jest śmiesznie mała jak na jego umiejętności, a tu nagle rezygnacja z niego - oby to znaczyło, że Milan zmienił podejście do niego na normalne i chce go zostawić. Ehh, marzenia.