Też wiem że o sponsora nie jest łatwo bo koszykarze z mojego miasta od kilku lat szukają strategicznego i w jego pojawienie się już nie wierzę. Po prostu trzeba szkolić młodzież, penetrować niższe ligi bo w piłce jest znacznie więcej perełek niż w koszu i co najważniejsze one są (trzeba tylko umieć szukać). I podobną wizję ma Znicz piłkarski - czytałem że za Lewandowskiego i jakiegoś innego piłkarza mają dostać ok 2 mln a te pieniądze przeznaczyć na 3-4 piłkarzy do maks 27 roku życia (by nie sprowadzać emerytów aby ci sobie dorobili) i tylu samo zakupić młodych aby sie rozwijali i w przyszłości znowu na nich zarobić. Niestety ale nic innego temu klubowi nie pozostaje bo wielkiego sponsora nie spodziewałby się nigdy.
Po prostu odpowiednio wcześniej trzeba zacząć modernizować stadion. Jak Znicz nie zagra w OE a aby grali szanse w cale nie są małe (" (...) W tym momencie Znicz awansuje tylko w przypadku gdy dojdzie do spełnienia trzech z czterech możliwości. Oto one: utrzymania degradacji Zagłębia, zatwierdzenie fuzji Śląska z Groclinem, ukarania Korony i nie przyznania licencji Polonii Bytom (...) ") to na pewno nie będę się cieszył ale pogodzę się z tym bo takie są wymogi które wszyscy znają.EnJoy's pisze:Nie wierzę, że jakby Twój Klub wszedł do OE powiedział byś :
"Ja nie chcę żebyśmy grali w OE, bo nie będę siedział na krzesełku pod dachem".
I dlatego mają wylecieć z OE za korupcję.cloner pisze:Korona, Widzew czy Zaglebie placiło
Nie jestem przeciwko Polonii bo za ambicję piłkarzy wolę aby oni grali w OE niż jakieś Widzewy czy inne, nie do końca rozumiem postępowanie w sprawie Polonii bo dostaję sprzeczne sygnały co do rozpatrywania licencji i jej nie przyznania ale jestem ogólnie za tym aby kluby grały gdy ją spełnią (czy to rozchodzi się o Polonię, Znicz, Piast, Legię czy Flotę Świnoujście (czeher awansowali(ście)cloner pisze:Do wszystkich przeciwników Polonii, polecam przeczytać uzasadnienie pzpn:
Cholera wie, nie chcę bronić leśnych dziadków i stać przeciwko Polonii ale może o to że niższa liga = niższe koszty utrzymania bo nie potrzeba zespołu na tym samym poziomie.cloner pisze:Zatem niech ktos z Was mi teraz wyjaśni jakim cudem, skoro jest zagrozone kontynuowanie dzialalnosci klubu w ekstraklasie, można tą samą dzialalnosc kontynuowac w niższej lidze?