Polonia Bytom (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 31 maja 2008, 12:33

EnJoy's - wiem że nie było do mnie ale jestem za wymogami i podnoszeniem poziomów naszych klubów więc zabrałem głos :P
Też wiem że o sponsora nie jest łatwo bo koszykarze z mojego miasta od kilku lat szukają strategicznego i w jego pojawienie się już nie wierzę. Po prostu trzeba szkolić młodzież, penetrować niższe ligi bo w piłce jest znacznie więcej perełek niż w koszu i co najważniejsze one są (trzeba tylko umieć szukać). I podobną wizję ma Znicz piłkarski - czytałem że za Lewandowskiego i jakiegoś innego piłkarza mają dostać ok 2 mln a te pieniądze przeznaczyć na 3-4 piłkarzy do maks 27 roku życia (by nie sprowadzać emerytów aby ci sobie dorobili) i tylu samo zakupić młodych aby sie rozwijali i w przyszłości znowu na nich zarobić. Niestety ale nic innego temu klubowi nie pozostaje bo wielkiego sponsora nie spodziewałby się nigdy.
EnJoy's pisze:Nie wierzę, że jakby Twój Klub wszedł do OE powiedział byś :
"Ja nie chcę żebyśmy grali w OE, bo nie będę siedział na krzesełku pod dachem".
Po prostu odpowiednio wcześniej trzeba zacząć modernizować stadion. Jak Znicz nie zagra w OE a aby grali szanse w cale nie są małe (" (...) W tym momencie Znicz awansuje tylko w przypadku gdy dojdzie do spełnienia trzech z czterech możliwości. Oto one: utrzymania degradacji Zagłębia, zatwierdzenie fuzji Śląska z Groclinem, ukarania Korony i nie przyznania licencji Polonii Bytom (...) ") to na pewno nie będę się cieszył ale pogodzę się z tym bo takie są wymogi które wszyscy znają.
cloner pisze:Korona, Widzew czy Zaglebie placiło
I dlatego mają wylecieć z OE za korupcję.
cloner pisze:Do wszystkich przeciwników Polonii, polecam przeczytać uzasadnienie pzpn:
Nie jestem przeciwko Polonii bo za ambicję piłkarzy wolę aby oni grali w OE niż jakieś Widzewy czy inne, nie do końca rozumiem postępowanie w sprawie Polonii bo dostaję sprzeczne sygnały co do rozpatrywania licencji i jej nie przyznania ale jestem ogólnie za tym aby kluby grały gdy ją spełnią (czy to rozchodzi się o Polonię, Znicz, Piast, Legię czy Flotę Świnoujście (czeher awansowali(ście) :lol: )).
cloner pisze:Zatem niech ktos z Was mi teraz wyjaśni jakim cudem, skoro jest zagrozone kontynuowanie dzialalnosci klubu w ekstraklasie, można tą samą dzialalnosc kontynuowac w niższej lidze?
Cholera wie, nie chcę bronić leśnych dziadków i stać przeciwko Polonii ale może o to że niższa liga = niższe koszty utrzymania bo nie potrzeba zespołu na tym samym poziomie.

Wróć do „Polska”