Są warunki, które trzeba spełnić, by grać w lidze. Poziom sportowy nie jest jedynym, i wcale nie najważniejszym z nich.EnJoy's pisze: Ja nie rozumiem, wolisz żeby karali kluby za to że nie mają pieniędzy ?Większość z Was ma klapki na oczach bo w Waszych klubach są pieniądze i nie musicie się martwić czy jutro Wasz Klub będzie istniał.
Nie, jak dla mnie w pierwszej lidze może grać Ruch Chorzów, Wisła, Legia i Śląsk - na zmianę grając mecze ze sobą, byleby to były czyste ekipy. Toteż piszę - mam nadzieję, że na karaniu Polonii się nie skończy, bo jeśli sprawiedliwie karać, to wszystkich, a nie jedną Polonię.EnJoy's pisze: Ja widzę, że Ty wolisz żeby w lidze grała umoczona Jagiellonia,Widzew (podejrzewam, że jesteś z któregoś z tych miast) czy KGHM.To tylko życzę wysokich emocji sportowych przychodząc na stadion.
Widzę, że nie tylko Martwicy mózgu obiektywizm jest obcy - ale uwierz, że nigdy nie doczekamy się sensownej ekstraklasy, jeśli kluby z takimi stadionami, jak bytomski, będą ciągle grały na najwyższym szczeblu. To samo można powiedzieć o Zniczu.EnJoy's pisze: Nie wierzę, że jakby Twój Klub wszedł do OE powiedział byś :
"Ja nie chcę żebyśmy grali w OE, bo nie będę siedział na krzesełku pod dachem".
Ja wiem, że do Ciebie nic z oczywistych rzeczy nie dociera, chyba że jest polane niebiesko-czerwonym sosem z bytomską cegłą we wkładce, ale spróbuję.Martwica mózgu pisze: Zatem niech ktos z Was mi teraz wyjaśni jakim cudem, skoro jest zagrozone kontynuowanie dzialalnosci klubu w ekstraklasie, można tą samą dzialalnosc kontynuowac w niższej lidze? Bo dzis przeczytalem wypowiedz chyba Koźminskiego, ze Polonia bez problemu otrzyma licencje do nowej I ligi, poniewaz tam są niższe wymagania.
Działalność klubu w pierwszej lidze jest powiązana z dużymi kosztami - spełnienie wymogów licencyjnych, odpowiednie płace dla piłkarzy wymaganych do utrzymania... To nie jest pół bochenka chleba dla kibica na meczu i wódka dla sędziego za wygrany mecz - tu naprawdę, jak wg. Marksa, trzeba włożyć, żeby wyjąć.
Polonia ma ten problem, że nie włożyła, a chce wyjmować - tak się nie da w Polsce. W nowej 1 lidze będą mniejsze wymagania licencyjne, ergo mniej pieniędzy trzeba łożyć na stadion, ergo więcej pieniędzy pójdzie na bieżące potrzeby. Tak nie byłoby w Ekstraklasie.