AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 01 cze 2008, 14:25

mete pisze:mialo byc 7-8 transferow jest narazie 3...wiec jeszcze 4-5 pilkarzy...
Hmm? Abbiati, Zambrotta, Flamini, Boriello - cztery transfery. Wydaje mi się, że będą jeszcze trzy, ale to bardzo, baaardzo optymistyczne podejście - bramka i środek pomocy rzekomo już załatwione, na bokach obrony Galliani mówił też tylko o Zambrotcie, więc obawiam się przyjścia tylko napastnika i odtrąbienia wszem i wobec udanego mercato. :roll:
Ewo - miałaś rację, faktycznie Sammarco zostaje w Genoi. Więc jednak zarząd upadł na głowę i utrzymuje w składzie Brocchiego z Emersonem, mając świetnego Sammarco w obwodzie. :roll:
PhenoM pisze:Na miejscu Gallianiego pokłóciłbym się teraz z Catanią o Vargasa,
Wiem, że zabrzmi to groteskowo, śmiesznie, żenująco, absurdalnie czy żałośnie, ale ten piłkarz jest na Milan za... drogi. Pal sześć, że jest świetny, dość młody, wcale nie tak drogi i dostępny - Milan zainwestował w Zambrottę, a Vargasa odda Violi i obejdziemy się smakiem. :roll: Żenujące, ale cóż. Galliani.
PhenoM pisze: Martwi mnie trochę ten atak; bierzemy Borriello, który jest po prostu przeciętnym zawodnikiem i jest gorszy od Gilardino..
Wiem, że Boriello się fatalnie prezentował dwa sezony temu, ale mam pytanie - czy widziałeś choć jeden mecz Boriello w tym sezonie w Genoi? Nie grał gorzej od Gilardino z czasów Parmy.
PhenoM pisze:Zambrotta za Cafu czy Serginho? OK, ale przydałby się jeszcze jeden boczny obrońca, aby zastąpić któregoś z nich,
Mamy na bokach czterech zawodników - Favalliego nie liczę. Naprawdę to wystarczy. Poprzednio Cafu i Serginho byli przydatni o tyle, że Serginho był często kontuzjowany, Bonera był na OŚ. A teraz Bonera powinien zostać OP razem z Oddo, a na drugim skrzydle Jankul z Zambrottą. To naprawdę sporo.
PhenoM pisze:za samego Vargasa zapłacilibyśmy niewiele więcej niż wczoraj za Zambrottę, a ten zawodnik już w tej chwili jest chyba trochę lepszy od Gianluci czy Jankulovskiego.
Vargasowi w tej chwili bardzo daleko do optymalnego poziomu Zambrotty, to poziom Jankulovskiego z najlepszych czasów. I zapłacić trzeba około 13 milionów euro - to dwa razy więcej, niż za Zambro.
ZApata jest bardzo dobry, ale jest też bez paszportu UE - zanim nie ściągniemy napastnika działacze raczej wstrzymują się z transferami ludzi non-UE, a wypadałoby kogoś w tym roku z takim paszportem ściągnąć.
PhenoM pisze:W pomocy trzeba zastąpić Gofra kimś z Serie A, jakimś młodym i dobrze rokującym pomocnikiem, który odciąży trochę Clarence'a i zamiesza obrońcami rywali w końcówkach.
Ancelotti myśli pewnie, że jest Brocchi, a przy grze choinką jeden zmiennik wystarczy, skoro zmieniamy ustawienie na jednego OPŚ, to nie potrzeba zmiennika. :roll: Wiem, to absurd, ale to typowe zagranie ze strony Carlo.
PhenoM pisze:Do bramki zdecydowanie Amelia - zawodnik świetny, ograny w Serie A i chyba grał już w Squadrze, do tego za małą kasę, bo Livorno znalazło się na dnie tabeli.. Dida OUT, Kalac niech zostanie jeden sezon na ławce, albo niech odchodzi, jeśli Abbiati będzie chciał wrócić.
Nic z tego, co napisałeś, się nie sprawdzi poza jednym - przyjściem Abbiatiego. :roll:

Wróć do „Włochy”