Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 02 cze 2008, 17:21

Z tego co pamiętam to Mourinho preferowal piłkarzy takich jak Carlos Alberto, Helder Postiga czy Joe Cole lub ostatnio Salomon Kalou. Mario Balotelli jest graczem podobnym tzn. jest silnym zawodnikiem, świetnym technicznie, siwtnie bijącym stałe fragmenty gry, nie koniecznie musi być wysunietym napastnikiem, dość często pojawia się i dobrze czuje się na skrzydle. Jak dla mnie próbujecie szukac na siłe problemów. A w przypadku Mario jak na razie sa to problemy bogactwa.

Troche to dziwne, że próbujecie decydowac lub antycypować jego decyzje. Co więcej uważacie go za jakiegoś głupka, który pozbedzie się najwartościowszych piłkarzy z ekipy, bo wprowadzi swoich pupili w liczbie 44.

Troche faktów.
1) Julio Cesar - kontrakt do 2012. Wart około 15 milionów euro.
2) Maicon - kontrakt do 2011. Wart około 30 milionów euro.
3) Chivu - kontrakt do 2012. Wart około 23-25 milionów euro.
4) Zlatan - na niedługo podpisze nowy rekordowy kontrakt do 2013 na mocy którego bedzie najlepiej zarabiajacym piłkarzem Serie A. ja myśle, że negocjacje można zacząc od 40 milionów.
5) Balotelli - tu nadal trwa podbijanie kontraktu przez młodziana, ale poki w klubie rzadzi Moratti to raczej nie pozwoli mu odejść.

Oszacowałem tak mniej więcej ile warci sa zawodnicy rynkowo. Dla Morattiego moga byc bezcenni, gdyz stać go na ich utrzymywanie. Poza tym niewiele klubów jest w stanie wyłożyc taka gotówke, a te które stać często maja już swoje gwiazdy na tych pozycjach np. Real ma Ramosa. Dodatkowo sa to zawodnicy fundamentalni dla druzyny w ostatnich sezonach. Wydaje się, że ich odejście jest mozliwe gdyby się buntowali. Media niestety kazdym słowem otuchy i popracie dla Manciniego próbuja stworzyć ten bunt.

Ocene realności doniesien prasowych pozostawiam wam.

[EDIT]
A rzekome wypowiedzi Mario z gazety, która błyszczy takimi stronami tytułowymi.
http://img230.imageshack.us/my.php?imag ... ortwv8.jpg

Wróć do „Włochy”