Panowie nie chce siać paniki w naszych słabo zwartych i lekko pijanych szeregach, ale już za 56 godzin 45 minu i 27 sekund Polacy rozpoczną swój pierwszy mecz na Euro i wydadzą Frycom decydującą batalię - mecz o honor, mecz o wszystko, mecz o życie!
Pod wpływem taniego wina marki komandos, orędzia pana prezydenta i morzonej pizzy z biedronki wymyśliłem taki wierszyk (z góry przepraszam kobiety i dzieci) :
"Euro za pasem - zniszczymy szwabów gołym ku....sem!"
Dobre nie?! Nobel z literatury mam pewny jak wygrana u kokosów po obstawieniu "Polska Mistrzem Europy 2008"
Dobra teraz już na poważnie, moim zdaniem wygramy z Niemcami... Kuwa! Przecież miało być na poważnie.
Zaczynam na poważnie. Czyli sytuacja jest no co tu kryć ['].
Mój skład:
Smolarek
Łobodziński/Roger
Krzynówek Żurawski
Dudka Lewandowski
Wawrzyniak/Golański Bąk Żewłakow Wasyl
Boruc
Bardzo szkoda Kuby, bo Łobodziński w formie nie jest, a Roger w Legii grał na lewej stronie - był by to dla niego pierwszy poważny sprawdzian na tej pozycji. Czy warto ryzykować i w tak ważnym meczu wystawiać tu Rogera? Chyba już bardziej opłaca się Łobodziński. Jeśli chodzi o taktykę, ustawienie, skład itd. to po po prostu liczę na umiejętności Leo (i cud) już On coś wymyśli. Musimy w tym pierwszym spotkaniu wygrać (oj będzie trudno) albo choć zremisować (to juz jest możliwe), żeby mieć lepszą sytuacje i nie zrobić takiej atmosfery jak na poprzednich wielkich imprezach (te klęski z Ekwadorem i Koreą będe pamiętał do końca życia).
Opracowałem też plan "B" Na wypadek jak by coś (nie daj Boże) nie wypaliło.
Plan "B" ("Fall Barbarossa"):
Nazi Drodzy Niemiecy Przyjaciele jeśli teraz mnie czytacie (a wiem, że to robicie - Abwehra patrzy) to proponuje powiem szczerze - KORUPCJE (w tym my Polacy jesteśmy dobrzy) Oddamy wam zgodnie z drugim traktatem welawsko-bydgoskim z 1657 ziemię bytowsko-lęborską w lenno, zaś wy sie podłożycie i przegracie 3 : 0, przecież i tak wyjdziecie z grupy!
Kontakten zum PW.
Ps: Drodzy Niemcy! Kiedy będziecie przegrywać możecie poczuć niewielkie ukłucie - to będzie wasza wkurwiona duma. Pieprzcie waszą wkurwioną duma, musicie przegrać!
2 wp za cytowanie Quentina bez pozwolenia. O ! // Quentin